Palma Padló Univerzális

Textil-, linóleum- és PVC-burkolat nem nedvszívó és nedvszívó felületre történô rögzítésére

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A Palma Padló Univerzális oldószermentes, rendkívül kiadós, speciális diszperzió, amelyet elsôsorban lakóterekben ajánlunk különféle szônyegek és PVC-burkolatok nedvszívó és nem nedvszívó felületekre (pl. PVC, Terrazzo, kôpadló stb.) történô ragasztására. Elôtte azonban a burkolatot intenzív tisztítóval alaposan zsírtalanítani szükséges.

 ALKALMAZÁS

Az aljzat feleljen meg a DIN 18365 szabvány elôírásainak (legyen tiszta, tartósan száraz, repedéstôl, valamint tapadásgátló anyagoktól mentes, megfelelô húzó- és nyomószilárdságú). Az egyenetlenségeket a megfelelô aljzatkiegyenlítôvel szüntessük meg. Meglévô burkolat esetén annak jól kell tapadnia az aljzathoz. Az olaj-, zsír-, viasz- és tisztítószer-maradványokat intenzív tisztítóval távolítsuk el. A méretre vágott burkolóanyagot kiterítjük, majd félig visszahajtjuk. A rögzítôt egyenletesen hordjuk fel az aljzatra. Sima hátoldalú burkolat rögzítéséhez vagy finom pórusú szivacshengert (meglévô burkolatra), vagy nagyobb pórusú szivacshengert (nedvszívó aljzatra) használjunk. A megfelelô hengertípus használatával érhetô el az optimális anyagfelhordás.Érdes hátoldalú burkolathoz – az aljzat és a hátoldal függvényében – A4 vagy A2 típusú kenôlapot ajánlunk. Párazáró burkolat rögzítése – nem nedvszívó aljzatra – tapadó rögzítéssel történhet. Ebben az esetben a Palma Padló Univerzálist a felhordott mennyiségtôl és a klimatikus körülményektôl függôen 30-90 percig szellôztetjük. A burkolat fektetése akkor kezdhetô meg, ha a rögzítôt könnyedén érintve az már nem tapad az ujjhoz.
A rögzített burkolat újbóli eltávolítása: A rögzített burkolatot az egyik szélén bontsuk meg, majd lassan tépjük fel. Elôfordulhat, hogy habosított PVC vagy habhátoldalas szônyeg eltávolításakor az aljzaton burkolatfoszlányok maradnak. Ezek, valamint a rögzítômaradványok könnyen eltávolíthatóak Pur mosogatós meleg vízzel (10 liter víz és 1 dl Pur) vagy intenzív tisztítóval. A hatásidô kb. 10-15 perc.

 FONTOS TUDNIVALOK

Ne végezzünk burkolási munkákat +15°C alatt és 75% relatív páratartalom felett!
A friss rögzítôfoltok vízzel eltávolíthatók. Ha hosszabb tárolás következtében a terméken hártya képzôdne, akkor azt a felhasználás elôtt el kell távolítani! Nem szabad a szennyvízhálózatba engedni! A fagytól védeni kell!
A burkolóanyag-gyártók használatra vonatkozó utasításait mindenkor vegyék figyelembe!

 MŰSZAKI ADATOK

Szín: Krémfehér
Állaga: Pasztaszerû
pH-érték: Kb. 7,0
Sûrûség: 1,1 kg/l
Kiadósság: ....................Hengerrel .....................A4 kenôlappal .................A2 kenôlappal
meglévô burkolaton .....50-100 g/m2 ...............200 g/m2 ..........................300 g/m2
nedvszívó aljzaton ........100-150 g/m2 .............200 g/m2 ..........................300 g/m2
Szellôzési idô nedves rögzítés esetén: meglévô burkolaton
(páraáteresztô ..............10-20 perc ...................30-45 perc ........................45-60 perc
burkolat rögzítése)
nedvszívó aljzaton ........10 perc .........................20 perc ..............................30 perc
Szellôzési idô tapadó rögzítés esetén: nem nedvszívó
aljzaton (párazáró ........30-45 perc ...................45-60 perc ........................75-90 perc
burkolat rögzítése)
Nyitott idô tapadó rögzítés esetén: Max. 2 óra
Járható: Kb. 24 óra múlva
Székgörgô igénybevétel: DIN 68 131 szabvány szerint ellenálló
Tárolás: +5°C felett, száraz és hûvös helyen
Kötés utáni hôállóság: Max. +50 °C-ig, padlófûtés esetén is alkalmazható
Eltarthatóság: 12 hónap (megfelelô tárolási körülmények esetén)
A fenti idôintervallumok „normál klímára” (+23°C/55% relatív páratartalom) vonatkoznak!

 KISZERELÉS

Csomagolás: 1 kg-os mûanyag doboz, 5 kg-os mûanyag vödör
Gyûjtôcsomagolás: 12 db 1 kg-os mûanyag doboz, 1 db 5 kg-os mûanyag vödör

 ÖSSZETÉTEL

Speciális diszperzió.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.