Pattex Palmafix Nagyszilárdságú építôipari ragasztó

Burkolati profilok és melegpadló burkolatok kontakt módon történô ragasztására

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A PATTEX Palmafix ragasztóanyagot PVC, linóleum, szônyegpadló és egyéb burkolatok betonra, fára, esztrichre és más aljzatra történô ragasztására fejlesztettük ki. Ezek mellett alkalmas faanyag, mûanyag lemezek, bôr, textil, fém és sok egyéb anyag egymáshoz és
önmagukhoz való ragasztására. Nem alkalmas polietilén, polipropilén, habosított polisztirol (pl. NIKECELL), kemény PVC és teflon ragasztására.

 ALKALMAZÁS

A ragasztóanyagot a felhasználás elôtt alaposan fel kell keverni. A ragasztandó alapnak száraznak, porés zsírmentesnek kell lennie. (Zsírtalanításra a PATTEX Lemosó és hígító terméket ajánljuk.) A PATTEX Palmafix ragasztóanyagot A4 fogazású kenôlappal vagy rövid szôrû ecsettel egyenletesen kell felhordani mindkét ragasztandó felületre. A felületeken jól látható egybefüggô filmréteget kell képezni.
Felhasznált ragasztómennyiség: 200-300 ml/m2. A porózus, nedvszívó felületeket célszerû ragasztóanyaggal kétszer átkenni. A ragasztóanyag felhordása utáni 10-30 perces idôintervallumban (nyitott idô) történhet meg a felületek összepréselése.

 FONTOS TUDNIVALOK

Figyelem! Az oldószerek elpárolgásához szükséges idô a napi klímaviszonyok függvénye. A ragasztófilm száradását 10-30 perccel a felhordás után ujjal ellenôrizhetjük. A száraznak tûnô felületeket a nyitott idôn belül pontosan illesztve rövid ideig, nagy erôvel össze kell nyomni, esetleg préselni. A ragasztás szilárdsága döntôen az alkalmazott nyomás nagyságától, nem pedig az idôtartamától függ! A munkaeszközök és szerszámok, valamint a ragasztófoltok az oldószer elpárolgásáig PATTEX Lemosó és hígítóval tisztíthatók. A
megszáradt ragasztóanyagot a felületekrôl csak mechanikusan lehet eltávolítani. A burkolóanyag-gyártók használatra vonatkozó utasításait mindenkor vegyék figyelembe! Fenyôgyantát tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. Összetétel:> 30% Etil-acetát, < 20 % heptán és izomerjei.

Figyelem! Az egyes munkafázisokra megadott technológiai idôk 18-23°C közötti hômérsékletre vonatkoznak! Ettôl eltérô hômérsékleten történô munkavégzés esetén a paraméterek módosulnak, ezeket nagyobb felületek ragasztása elôtt célszerû próbaragasztással
meghatározni.

 MŰSZAKI ADATOK

Szín: Világosbeige
Szárazanyag-tartalom: 35±2%
Viszkozitás: 20°C-on Brookfield RVT 6/20: 3,5-4,5 Pas
Tapadási szilárdság: 0,045 MPa/PVC-beton
Nyitott idô: 10-30 perc
Kiadósság: 200-300 ml/m2
Tárolási feltételek: +5°C és +30°C között, eredeti zárt csomagolásban, jól szellôzô helyen
Eltarthatóság: A gyártástól számított 24 hónapig.
Hígítása: Szükség esetén Palma Lemosó és hígítóval.

 KISZERELÉS

Csomagolás: 0,8 l fémdoboz 5 l fémdoboz
Gyüjtôcsomagolás: 12 db/karton 1db

 ÖSSZETÉTEL

Polikloroprén alapú szerves oldószeres ragasztóanyag.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.