Metylan tapéta utánjavító és szélragasztó Speciális diszperziós ragasztó

Tapéta illesztések és átlapolások biztonságos ragasztására, utánjavításra

JELLEMZÔI
• Felhasználásra kész vizes diszperzió
• Valamennyi tapétatípushoz alkalmazható
• Erôs ragasztási szilárdság
• Jó hô- és nedvességállóság
• Száradás után áttetszô

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A tapétaszélek illesztéseinél, valamint az átlapolásoknál (ajtó- és ablak szegély, sarkok stb.) biztonságos, felpöndörödés nélküli rögzítést biztosít. Különösen javasolt viniltapéta ragasztásakor, ahol a sarkokban a tapétát – kb. 1-2 centiméter szélességben – át
kell fordítani a másik falra. Ilyenkor a következô tekercset célszerû átlapolással és nem illesztéssel ragasztani, a falazat esetleges
egyenetlenségei miatt. Nedvességálló, ezért konyhában és párás helyiségekben is alkalmazható.

 A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Az alapfelületnek simának, száraznak, tisztának és megfelelô szilárdságúnak kell lennie. Az átlapolásoknál, papír hátoldalú viniltapéta
ragasztása esetén, húzzuk vissza a leragasztott, de még nedves felsô tapéta szélét, majd hüvelyk és mutatóujjunk közé fogva tisztítsuk meg az adott tapétaragasztótól. Az alsó tapéta szélérôl a ragasztót nedves szivaccsal távolítsuk el.  

 FELHORDÁS

Utólagos javítás: A szétnyílt, elvált és felpöndörödött széleket alaposan nedvesítsük be. A Metylan tapéta utánjavító és szélragasztó csôrét dugjuk az elvált tapéta rész alá. Egyenletesen mozgatva, folyamatosan adagoljuk a ragasztót az elvált részekhez. Ezt követôen, a tapétát – tapétaszél simító roller segítségével – préseljük a falhoz, a felesleges, kitüremkedett ragasztót nedves szivaccsal töröljük le.
Átlapolások: Viniltapéta felületére biztonságosan lehet ragasztani a Metylan tapéta utánjavító és szélragasztóval. Dugjuk a ragasztó csôrét az átlapolt, de a tapétaragasztótól már megtisztított, nedves szélek közé. Egyenletesen mozgatva, folyamatosan adagoljuk a ragasztót az átlapolás teljes hosszában. Ezt követôen, a tapéta széleket – tapétaszél simító roller segítségével – préseljük a falhoz, a felesleges, kitüremkedett ragasztót nedves szivaccsal töröljük le.

 FONTOS TUDNIVALÓK

A tapétáról a még friss ragasztófoltok nedves szivaccsal távolíthatók el és a szerszámok is vízzel tisztíthatók. Alkalmazható +5 °C feleti
hômérséklet esetén. A ragasztót a fagytól óvni kell!
 

 MŰSZAKI ADATOK

Összetétel: polivinil-acetát alapú ragasztó
Fajsúly: 1,03 g/cm3
Szín: fehér, száradás után áttetszô
Nyitott idô: kb. 30 perc
Kiadósság: 150-200 g/m2

A fenti adatok normál klímára (+23°C és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak. 

 KISZERELÉS

60 g fémtubusban, Jól lezárt eredeti csomagolásban, fagymentes, száraz és hûvös helyen.

 FELHASZNÁLHATÓ

Az elôírt tárolás mellett a gyártástól számított egy évig.

 EGYÉB INFORMÁCIÓK

A Metylan tapéta utánjavító és szélragasztó csak a termékismertetôben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink, illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg. A munkakörülmények sokfélesége miatt, a munka megkezdése elôtt célszerû próbaragasztást végezni.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.