Metylan direct tapétaragasztó

Speciális ragasztó vliestapétához, valamint vinyl-, habrátétes-, selyem- és egyéb átfesthető nehéztapétákhoz. Mérettartó tapéta esetében közvetlenül a nedvszívó falra is felhordható - speciális ragasztóhengerrel. Rendkívül gyorsan és csomómentesen oldódik, 3-5 perc után felhasználásra kész. Tapétázó gépekhez is használható.

A Metylan Direct kiváló minőségű, nem fröccsenő, de hengerrel felvihető, speciális adalékkal gazdagított ragasztó, mindenfajta vlies-, vinyl-, habrátétes-, selyem- valamint más átfesthető nehéztapéták ragasztására ideális.

Legfőbb jellemzői:
- közvetlenül a falra felvihető
- nagy kezdeti tapadás ellenére jól igazítható marad a tapéta
- magas nedvességállóság
- minőségi vliestapéták száraz lehúzhatóságát biztosítja ezen ragasztó használata
- 3-5 perc elteltével felhasználható - gyors és csomómentes oldódás
- a ragasztó felhordása nem jár fröccsenéssel, csöpögéssel, tiszta munkát tesz lehetővé
- hő-, mész- és cementálló
- tapétázógépekkel is kompatibilis
- kiemelkedő ragasztási szilárdság

A tapétázandó felület előkészítése:
A tapétázandó felületnek a következőknek kell megfelelnie: legyen sima, száraz, tiszta (por-, olaj- és zsírmentes), legyen egyenletes a nedvszívóképessége, legyen hordképes és színében egyöntetű. A túlzottan magas nedvszívóképességű alapfelületeket 1:40 arányban hígított Metylan directtel be kell ereszteni.

A ragasztó bekeverése: A csomag tartalmát egyszerre, állandó keverés mellett kell hideg vízbe juttatni, s csomómentesre keverni. 3-5 perc után még egyszer jó erősen át kell keverni az oldatot.

Kiadósság - 1 csomag tartalmával ragasztható felület [keverési arány]:
Falelőkészítés: 60-80 nm [8 l víz/csomag, 1:40]
Sima vliestapéták: 20-22 nm, kb. 4 tekercs [4 l víz/doboz, 1:20]
Domborított vliestapéták: 18-20 nm, kb. 4 tekercs [3,5 l víz/csomag, 1:17,5]



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.