Metylan instant spezial tapétaragasztó

Nehéz és speciális (struktúra, fűrészporos, prégelt) papírtapéta, valamint vinyl-, parafa- és selyemtapéta ragasztásához ajánlott - nedvszívó felületre és a ragasztandó típushoz előírt keverési arányban. Gyorsan és csomómentesen oldódik, 3 perc után felhasználásra kész. Könnyen felhordható és tiszta munkát tesz lehetővé.

A Metylan Spezial Instant műgyantával javított kiváló minőségű metil-cellulóz alapú tapétaragasztó, mely ideális nehéz és különleges tapéták gyors felragasztásához.

Az alábbiak ragasztására kitűnően alkalmas:
- nehéz papírtapéták, préselt tapéták
- rostszálas és struktúrtapéták
- természetes alapú tapéták (pl. fű, fa, parafa, juta, selyem, vászon)
- fotónyomatok, tekkó
- textiltapéták
- makulatúra
- fűrészporos, prégelt és vinyltapéták

A Metylan Spezial Instant legfőbb előnyei a következők:
- 3 perc alatt felhasználáskész
- rendkívül kiadós
- nagy ragasztási szilárdság
- magas ragasztóképesség, a ragasztás a nedvességnek is ellenáll
- magas a kezdeti tapadóképesség, ennek ellenére jól korrigálható
- ellenáll a hőmérsékletingadozásnak illetve a mésznek, cementnek is
- könnyen elkészíthető és felhordható, így tiszta munkát garantál
- homogén állagú, így biztos a jó tapétázás használatával

A ragasztó bekeverése: A csomag tartalmát erős és folyamatos keverés mellett hideg vízbe kell önteni (ne magasról öntsük), majd rövid ideig tovább kell keverni. 3 perc elteltével újra erősen átkeverjük, és kész is van a ragasztó.

Az alapfelület előkészítése: A tapétázandó felületnek a következőknek kell megfelelnie: legyen sima, száraz, tiszta (por-, olaj- és zsírmentes) és legyen nedvszívóképessége. A régi tapétát Metylan tapétaleoldóval el kell távolítani, az esetleges réseket, lyukakat ki kell glettelni és el kell simítani a felületet. A túlzottan magas nedvszívóképességű felületejet (pl. frissen glettelt fal) 1:40 arányban hígított Metylan Spezial Instant tapétaragasztóval be kell ereszteni.

Tapétázás: A rostszálas valamint speciális tapéták hátoldalát egyenletesen és mindenhol kenjük be ragasztóval, majd hajtogassuk össze (a ragasztós hátoldalak ne érintkezzenek a tapéta színével) és haygjuk puhulni. A vinyltapétákat is egyenletesen be kell kenni ragasztóval, közepénél félbe kell hajtani, majd fel kell csavarni - ezért ne használjunk a kelleténél több tapétaragasztót, nehogy oldalra kifolyjon. Rövid puhulási idő után ütköztetéssel kell illeszteni, felragasztani. Tapétázóhengerrel vagy simítókefével a falra kell simítani, a légbuborékokat ezen munkafolyamattal szükséges eltávolítani a tapéta alól.

Kiadósság: egy csomag tartalmával ragasztható felület [keverési arány]
Alapozás: 60-80 nm [1:40, 8 l víz/csomag]
Nehéz speciális tapéták: 26-30 nm 5-6 tekercs [1:25, 5 l víz/csomag]
Rostszálas tapéták: 26-30 nm kb. 2 tekercs [1:25, 5 l víz/csomag]



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.