METYLAN SPEZIAL TAPÉTARAGASZTÓ 200g

A Metylan Spezial műgyantával javított kiváló minőségű metil-cellulóz alapú tapétaragasztó, mely ideális nehéz és különleges tapéták felragasztásához. 

Az alábbiak ragasztására kitűnően alkalmas: 
- nehéz papírtapéták illetve minden papírtapéhoz is 
- struktúrtapéták 
- természetes alapú tapéták (pl. fű, fa, parafa, juta, selyem, vászon) 
- fotónyomatok, tekkó 
- textiltapéták 
- makulatúra 
- fűrészporos, prégelt és vinyltapéták 
- szárazon, nyom nélkül lehúzható tapéták 
- más speciális tapáták 

A Metylan Spezial legfőbb előnyei a következők: 
- könnyen elkeverhető csomómentesre 
- nagy ragasztási szilárdság 
- a magas ragasztóképesség tartós ragasztást biztosít, a ragasztás a nedvességnek is ellenáll 
- magas a kezdeti tapadóképesség, ennek ellenére jól korrigálható 
- könnyen elkészíthető és felhordható, így tiszta munkát garantál 
- homogén állagú, így biztos a jó tapétázás használatával 
- géppel könnyen felhordható 
- ellenáll a hőmérsékletingadozásnak illetve a mésznek, cementnek is 

A ragasztó bekeverése: A csomag tartalmát hideg vízbe öntjük, majd elkeverjük, 2-3 perc múlva újra át kell keverni, ezután újabb 20 perc elteltével erőteljesen, véglegesen átkeverjük. (A csomag tartalmát falelőkészítéskor 8 l, tapétázáshoz kb. 4 l vízbe öntsük. ) 

Az alapfelület előkészítése: A tapétázandó felületnek a következőknek kell megfelelnie: legyen sima, hordképes, száraz, tiszta (por-, olaj- és zsírmentes) és legyen nedvszívóképessége. A régi tapétát Metylan tapétaleoldóval el kell távolítani, az esetleges réseket, lyukakat ki kell glettelni és el kell simítani a felületet. A túlzottan magas nedvszívóképességű felületejet (pl. frissen glettelt fal) 1:40 arányban hígított Metylan Spezial tapétaragasztóval be kell ereszteni. 

Tapétázás: A tapéták (struktúrtapéták kivételével) hátoldalát egyenletesen és mindenhol kenjük be ragasztóval, majd hajtogassuk össze (a ragasztós hátoldalak ne érintkezzenek a tapéta színével) és hagyjuk puhulni. A struktúrtapétákat is egyenletesen be kell kenni ragasztóval, közepénél félbe kell hajtani, majd fel kell csavarni - ezért ne használjunk a kelleténél több tapétaragasztót, nehogy oldalra kifolyjon. Rövid puhulási idő után (kb. 10 perc) ütköztetéssel kell illeszteni, felragasztani. Tapétázóhengerrel vagy simítókefével a falra kell simítani, a légbuborékokat ezen munkafolyamattal szükséges eltávolítani a tapéta alól. A tapétagyártók egyedi utasításait mindig tartsuk szem előtt! 

Kiadósság: egy csomag tartalmával ragasztható felület [keverési arány] 
Alapozás: 60-80 nm [1:40, 8 l víz/csomag] 
Tapétázás: 22-26 nm 4-5 tekercs [1:20, 4 l víz/csomag] 
Fűrészporos tapéták: 22-26 nm kb. 2 tekercs [1:20, 4 l víz/csomag]


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.