METYLAN NORMÁL TAPÉTARAGASZTÓ 125 gr

A Metylan Normal tapétaragasztót elsősorban könnyű és középnehéz papírtapéták ragasztásához ajánlott.

Legfőbb előnyei: 
- alkalmas alapozáshoz is
- 20 perc alatt felhasználásra kész
- gyorsan és könnyen csomómentesre keverhető
- géppel is felhordható
- könnyen felhordható, így tiszta munkát tesz lehetővé
- kiváló kezdeti tapadása ellenére jól korrigálható
- ellenáll a hőmérsékletingadozásnak illetve a cementnek és mésznek
- tartós ragasztást biztosít
- száradás után színtelen.

A tapétaragasztó bekeverése: A csomag tartalmát hideg vízbe öntjük, majd elkeverjük, 2-3 perc múlva újra át kell keverni, ezután újabb 20 perc elteltével erőteljesen, véglegesen átkeverjük. (A csomag tartalmát falelőkészítéskor 10 l, könnyű tapéták ragasztásához kb. 8,75 l, normál/közepes papírtapéták ragasztásához 7,5 l illetve nehéz papírtapéták ragasztásához 6,25 l vízbe öntsük.)

Az alapfelület előkészítése: A tapétázandó felületnek a következőknek kell megfelelnie: legyen sima, száraz, tiszta (por-, olaj- és zsírmentes) és legyen nedvszívóképessége. A régi tapétát Metylan tapétaleoldóval el kell távolítani, az esetleges réseket, lyukakat ki kell glettelni és el kell simítani a felületet. A túlzottan magas nedvszívóképességű felületejet (pl. frissen glettelt fal) 1:80 arányban hígított Metylan Normal tapétaragasztóval be kell ereszteni.

Tapétázás: A tapéta hátoldalát kenjük be a Metylan Normal vizes oldatával. Ezután össze kell hajtani (a ragasztós oldal csak másik ragasztós oldallal érintkezzen), s hagyjuk, hogy a vastagságtól függően megpuhuljon a tapéta. Végül a tapétagyártók egyedi utasításait is szem előtt tartva ragasszuk fel a tapétát a falra vagy menyezetre.

Kiadósság - 1 csomag tartalmával ragasztahtó felület [keverési arány]:
Könnyű tapéták: 10 tekercs/50nm [1:70]
Normál tapéták: 8 tekercs/40 nm [1:60]
Nehéz tapéták: 6 tekercs/30 nm [1:50]
Alapozás: 100 nm [1:80]


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.