NITRO szórótapasz

 

Felépités: Műgyantával kombinált nitrocellulóz bázisú termék.

Választék: NITRO SZÓRÓTAPASZ fehér 100
NITRO SZÓRÓTAPASZ szürke 200

Alkalmazási terület: Járműfelületek különböző fémfelületi hibáinak kijavítására szolgál. Elsősorban korróziógátló alapozó festékkel, esetleg NITRO KÉSTAPASZ-szal is bevont és vizesen megcsiszolt felületek átvonására szolgál. Jól kitölti a kisebb felületi egyenetlenségeket, növeli a fémfelületen kialakított bevonatrendszer pórustömörségét. Gyorsan szárad, kemény, jól csiszolható felületet biztosít. Átvonó festésére elsősorban CELLOXIN nitrozománcot alkalmaznak.

Minőségi jellemzők
Külső : fehér vagy szürke színű homogén eloszlású szuszpenziók
Kifolyási idő, Mp4, 20°C, sec (20% Celloxin hígító 108-al hígítva) : 20-30
Szemcsefinomság, μm, max : 40
Nem-illó-anyag tartalom, 105 oC/2 óra, %, min: 70

Bevonat külseje fehér vagy szürke színű egyenletes szemcsementes, matt
Sűrűség, 20 °C, g/cm2 : 1,6-1,7
Száradási idő, 20 °C-on, max. 1. fokozat, perc .20 7. fokozat, óra 2 Tapadás alapozott fémfelületen, fokozat 0

Csiszolhatóság, max : a felhordást követő 4 óra elteltével vízesen csiszolható
Átvonhatóság 20 °C-on : CELLOXIN nitrozománccal a felhordást követő 24 óra elteltével átvonható

Korróziógátló alapozó festékkel (pl. RAPID CINKKROMÁTOS alapozó 800) bevont acélfelületen a kisebb felületi egyenetlenségek kitöltésére önmagában is alkalmazható. Mélyebb hibahelyek kitöltésére először NITRO KÉSTAPASZ-t vagy NEOPLASZT KÉSTAPASZ-t kell alkalmazni , az e termékek ismertetőjében közöltek szerint. A késtapaszréteg vizes csiszolását, száradását és portalanítását követően szórható fel 1-2 rétegben. A szórásra alkalmas konzisztenciát CELLOXIN hígító 108-cal kell beállítani. Két rétegben alkalmazva 20 oC-on, min. 3 óra száradási idő elteltével vonható csak át az első réteg.

Igényesebb munkák esetén a tapaszréteget finom vízálló csiszolópapírral tanácsos megcsiszolni. Száradás (min. 24 óra), majd portalanítás után vonható át CELLOXIN nitrozománccal vagy egyéb agresszív oldószertartalmú zománcfestékkel.

Hígítás: CELLOXIN hígító 108-cal

Tárolási garanciális idő: Eredeti zárt csomagolásban, fedett, napfénytől védett helyen tárolva, a gyártástól számított 12 hónap.

Csomagolás: 0,5 ; 2,5 és 20 literes kiszerelésben, litografált acéllemez dobozban.

T űzvédelmi előírás: „A” tűzveszélyességi osztály. Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes!

A 25/2006 (II.3.) Korm. rendelet szerint osztályozott termék: EU határérték erre a termékre (B/c): 540 g/l VOC (2007). Ez a termék legfeljebb 540 g/l VOC tartalmaz.

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.