DEKOTHERM® hőálló festék ezüst
Felépítés:                    Egykomponensű, szilikon-kombinációs, hőálló festék.
VOC:                            580 g/l, EU határérték erre a termékre: A/i: 600 g/l (2007).
Alkalmazási terület: Acélfelületek 500 ºC-ig hőálló bevonata.
Felület előkészítés:  oxidmentesítés, zsír- és portalanítás.
Felhordási mód:        szórással, ecseteléssel.
Elméleti kiadósság: 0,1 kg/m²/25 µm

Műszaki adatok


Felépítés: szilikonműgyanta és epoxizsírsavészter alapú, korróziógátló pigmentet is tartalmazó, egykomponensű, levegőn száradó hőálló festék. A bevonat beégethető 200 °C hőmérsékleten. A 200 °C-on beégetett bevonat időjárásálló.

Kereskedelmi elnevezés

Alkalmazási terület: 
nagy hőigénybevételnek kitett acélfelületek bevonására szolgál. Előnyösen alkalmazható hőkandallók, olajkályhák, hőcserélők, csővezetékek felületvédelmére ~500 °C-ig.

Minőségi jellemzők:


Külső:

homogén szuszpenzió

Nem illó anyagtartalom:

35%

Kifolyási idő (Mp. 4):

min. 50 sec

Száradási idő (20 °C-on):

 

        Porszáraz:

30 perc

        Ragadásmentes:

4 óra

        Száraz:

8 óra

Elméleti kiadósság:

0,12 kg/m2/30 µmicro;m réteg

Fényesség:

matt

Színválaszték: ezüst.

HASZNÁLAT
A DEKOTHERM® hőálló festék ezüst fémtiszta, rozsdátlanított és zsírtalanított acél, öntöttvas illetve alumínium felületekre közvetlenül felhordható. Gyengébben előkészített felületre alapozóként Wash Primer-t célszerű alkalmazni, de csak legfeljebb ~200 °C hőigénybevételig. Célszerű két réteg felhordása, rétegenként 30 µm rétegvastagságban. Az egyes rétegek felszórása között, szobahőmérsékleten min. 24 óra száradási időt kell biztosítani. A DEKOTHERM® hőálló festék ezüst felhordása ecseteléssel vagy szórással történhet. A bevonat 24 órán át tartó szobahőmérsékleten történő szárítást kíván, majd fokozatosan, egyenletes felfűtést  követően 500°C hőigénybevételnek is kitehető. A teljes átkeményedést 200 °C-ra való ~2 órás felfűtés után éri el.


Hígítás:

EPODUR® hígító 217

Tárolási, garanciális idő: az MSZ 13910 előírása szerint, hibátlan göngyölegben tárolva a gyártástól számított 12 hónap.
Csomagolás: 1 literes és 20 kg-os egységekben fémdobozban.
Tűzvédelmi előírás„B” tűzveszélyességi osztályba tartozik. Tűz- és robbanásveszélyes!
Egészségre káros anyagtartalom: max. 40 % aromás oldószert tartalmaz. A felhasználás során egyéni védőfelszerelés (gumikesztyű, védőálarc, védőszemüveg) használatát és a helyiség jó szellőztetését biztosítani kell.
Szállítási feltételek:
Lobbanáspont:        >24 °C
ADR/RID:                  3.III
UN szám:                 1263
IMCO:                        3.3

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való
alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.