ADHEZOR® festék

Felépítés: Egykomponensű, akrilát alapú, gyorsan száradó korróziógátló festék.
VOC: 480 g/l, EU határérték erre a termékre: A/i: 500 g/l (2010).
Alkalmazási terület: Acél-, horgany-, alumínium-, fafelületek alapozó és fedőfestéke, kül- és beltéren egyaránt alkalmazható.
Felület előkészítés: oxidmentesítés, zsír- és portalanítás.
Felhordási mód: ecseteléssel, hengerezéssel, szórással.
Elméleti kiadósság: 0,1~0,12 kg/m²/30 µm
MŰSZAKI ADATOK
Felépítés: akrilátműgyanta alapú, színező, töltő és korróziógátló pigmenteket is tartalmazó, gyorsan száradó festék.
Kereskedelmi elnevezés

Alkalmazási terület: elsősorban alumínium-, horgany- és horganyzott felületek festésére használható, de előnyösen alkalmazható acél- és rézfelületek bevonására is. Alkalmazható alapozó festékként, de több rétegben felhordva önmagában is kielégítő védelmet biztosít.
Minőségi jellemzők:


Külső:

homogén szuszpenzió

Nem illó anyagtartalom:

min. 50%

Kifolyási idő (Mp. 4):

min. 100 sec

Sűrűség (színtől függően):

1,06–1,30 g/cm3

Száradási idő (20 °C-on):

 

Porszáraz:

max. 30 perc

Ragadásmentes:

1 óra

Száraz:

24 óra

Átvonhatóság (20 °C-on):

 

Önmagával:

30 perc

Elméleti kiadósság:

0,1–0,125 kg/m2/30 μm réteg

Fényesség:

matt, selyemfényű

Színválaszték: alapszínek (fehér 100; fekete 300; sárga 410; barna 500; zöld 600; zöld 610; kék 700; piros 820; piros 821), a RAL, NCSszínkártyák szerinti színek, valamint minta alapján színméréssel.
Használat:
A bevonásra kerülő acélfelületet Sa 2½, de legalább Sa 1–St 3 fokozatúra, az egyéb fémfelületeket TO tisztasági fokozatúra kell előkészíteni. A festéket min. 20% ADHEZOR®aktív hígító 535-tel festési konzisztenciára szükséges beállítani és ecseteléssel, hengereléssel vagy szórással (levegős és airless szórás egyaránt alkalmazható) kell felhordani. Beltéri igénybevételen két rétegben felvitt, 50–60 μm vastagságú bevonat önmagában is kielégítő védelmet biztosít. Kültéren célszerű két vagy három rétegű bevonatot kialakítani. Többrétegű bevonatok az ún. „nedves a nedvesen” módszerrel is felhordhatók 30 perces szikkasztási időkkel. Fényes bevonati igény esetén az utolsó ADHEZOR® réteget 2 óra elteltével át lehet vonni.


Hígítás:

ADHEZOR® aktív hígító 535

Tárolási, garanciális idő: az MSZ 13910 előírása szerint, hibátlan göngyölegben tárolva, a gyártástól számított 18 hónap.
Csomagolás: 1 és 4 literes egységekben, fémdobozban, valamint 20 ill. 25 kg-os kiszerelési egységekben, fémkannában.
Tűzvédelmi előírás„B” tűzveszélyességi osztályba tartozik. Tűz- és robbanásveszélyes!
Egészségre káros anyagtartalom
: kb. 30%-ban aromás szénhidrogéneket tartalmaz. Feldolgozása során egyéni védőfelszerelés (gumikesztyű, védőálarc vagy védőszemüveg) használata javasolt.
Szállítási feltételek:
Lobbanáspont:           >24 °C
ADR/RID:                   3.III
UN szám:                   1263
IMCO:                         3.3

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való
alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.