Supralux Penészgátló Konyha & Fürdőszobafesték

Leírás:

Vizes diszperziós beltéri falfesték

Felületek:

 

Beltéri igénybevételnek kitett falak, mennyezetek, (vakolat, beton, gipszkarton, üvegszálas tapéta) megfelelő előkészítés után
Különösen párás helyiségek (fürdőszoba, konyha) falfelületei.

 

Tulajdonságok:

Tartós penészgátló hatás
Matt, mosható bevonat
Könnyen felhordható
Kimagasló fehérségű és fedőképességű
Páraáteresztő

Műszaki információk:

 

Felépítés:

Vizes diszperziós kötőanyag bázisú, kiváló minőségű pigmentet és töltőanyagokat tartalmaz

Sűrűség, g/liter:

1450-1510

Gyakorlati információk:

 

Kiszerelés:

2;  4;  14  liter

Tárolás

+5 és +30ºC közötti hőmérsékleten, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az MSZ 13910 szerint.
A termék fagyveszélyes!

Minőségmegőrzési idő:

Előírásszerű tárolás esetén 24 hónap

Színválaszték:

Fehér

Színezés:

Supralux Falfesték színezővel (max. 5%) keverhető

Fényesség:

Matt

Felhordási módok:

Ecsetelés, hengerlés

Hígítás, eszközök tisztítása:

Csapvízzel,
Mélyalapozott felület esetén az első réteg felhordásához legfeljebb 5-10%, a második réteghez kb. 5% víz hozzáadása szükséges.

Kiadósság:

5-8 m2/l/réteg, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától

Száradási idő:  száraz:

20 ºC-on 4-6 óra

Átfesthető:

4-6 óra után

Tűzveszélyességi fokozat:

Nem tűzveszélyes

Felhasználási útmutató:

Felületelőkészítés, felhordás:

A biocidokat biztonságosan alkalmazza ! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást !
Alkalmazható új falfelületek festésére és régi falfelüetek felújítására. A falfelületnek épnek és tisztának (por-, olaj-, zsír-, és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie. A levelesen leváló, táskásodó, laza réteget el kell távolítani és szükség esetén a felületi egyenetlenségeket ki kell javítani (habarcs, glett).
Frissen vakolt felületre csak a vakolat teljes megszilárdulása, átszáradása után használható. Penészfoltoktól mentes vagy új falfelület esetén a falat Supralux Gombaölő alapozóval vagy Supralux Impregnáló mélyalapozóval kell mélyalapozni. A fal megszáradása (min. 2 óra) után történhet a penészgátló falfesték felhordása. Az első réteghez a festéket célszerű 5-10%, a második réteghez kb. 5% víz hozzáadásával felhordási viszkozitásra hígítani.
Penészes falfelület esetén a penészfoltokat - amennyire csak lehet -  le kell kaparni, majd hígított (kb. 1:1) HYPO-val célszerű kezelni. 24 órás száradás után a folt enyhe kaparással, dörzsöléssel teljesen eltávolítható. A továbbiakban ugyanúgy kell eljárni, mint új falfelület esetén.
A festék bevonata dekoratív, sima, matt, fehér, amely a fal természetes lég- és páradiffúzióját lehetővé teszi. A festék, a festendő felület és a levegő hőmérséklete érje el a +5°C-ot. A még nedves állapotú festék vizes mosással eltávolítható.

Javasolt bevonatrendszer

1. Még nem festett, új beltéri falfelületekre:

A még festetlen, meszelt vakolatot Supralux Gombaölő alapozóval pórustömítjük. Szükség szerint a falat beltéri glettel simítjuk. Glettelés után Supralux Gombaölő alapozóval vagy Supralux Impregnáló mélyalapozóval alapozunk. Az így előkészített felületre 2 réteg Supralux Penészgátló Konyha & Fürdőszobafesték falfestéket hordunk fel.
1. A vakolat erősítése, pórustömítése:             Supralux Gombaölő alapozó
2. Glettelés + mélyalapozás:                            beltéri glett
Supralux Gombaölő alapozó vagy
Supralux Impregnáló mélyalapozó
3. Festés:                                                          Supralux Penészgátló Konyha & Fürdőszobafesték

2.Korábban már festett  falfelületek felújító festése:
A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással el kell távolítani, a felületet foltgletteléssel ki kell javítani, vizes szivaccsal áttörölni, azt követően szükség esetén Supralux Gombaölő alapozóval vagy Supralux Impregnáló mélyalapozóval impregnálni/mélyalapozni, majd 2 réteg Supralux Penészgátló Konyha & Fürdőszobafesték falfestékkel  átfesteni.

Gyártó: Akzo Nobel Coatings ZRt.
3581 Tiszaújváros, TVK Ipartelep, Pf.135.
Budapesti Iroda: Tel: 206-6520, 206-6519

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!