AKROPENTA PALA ÉS LÁBAZATFESTÉK

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Akrilát-sztirol kopolimer vizes diszperzió kötőanyagú, fény- és lúgálló pigmenteket, továbbá töltő- és adalékanyagokat tartalmazó, vízzel hígítható festék.  Színválaszték: fehér P10, oxidsárga P20, világossárga P21, szürke P30, szürke P31, világoszöld P40, krómzöld P41, sötétbarna P50, középbarna P51, vörös P60, kék P80, kék P81 és beige P70 színekben a szövetkezet színkártyája szerint.

 ALKALMAZÁS

A bevonandó felületekről a laza, málló, pergő rétegeket el kell távolítani, a vakolat hibákat ki kell javítani és szükség esetén mélyalapozást kell, alkalmazni. Felvitel előtt meg kell győződni a felület légszáraz, tiszta és pormentes állapotáról. Az AKROPENTA pala- és lábazatfesték felhordható a legtöbb ismert festési eljárással (kivéve airless szórással). 
Elöregedett, felszálkásodott, szivacsosodott, mohásodott pala esetén különös gondossággal kell eljárni a felület előkészítésénél, mert a nem megfelelő letisztított felületről a festék a pala első rétegével együtt leválhat.
A bevonatrendszer javasolt felépítése 
· 1 réteg 1:1 arányban vízzel higított festék
· 1 réteg max. 20 %-os arányban vízzel higított festék
· 1 réteg kb. 10-20 %-os arányban vízzel higított festék
Figyelem! a fenti sorrend betartása fontos!
A festékkel csak + 10 0C felett hőmérsékleten szabad dolgozni, de ne fessünk felforrósodott felületeket.
Használat után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni.
A javasolt bevonat kialakításához a felület függvényében 0,2-0,4 kg/m2 festék szükséges.
CSOMAGOLÁS, TÁROLÁS
Az AKROPENTA pala- és lábazatfesték 5 kg-os és 18 kg-os egységekben, műanyagvödrökben kerül forgalomba.
A festék +5 0C és +35 0C közötti hőmérsékleten tárolható zárt edényzetben.
Garanciális idő megfelelő tárolás esetén 12 hónap.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.