biopin bútorolaj

 

biopin Bútorolaj egy ápoló és védő színtelen, speciális készítmény növényi nyersanyagokból. A fa erezetét, színét kiemeli. A felületnek enyhén selymes fényt kölcsönöz, amely víz- és szennytaszító.

Felhasználási terület: Különleges ápolásra kezeletlen vagy olajozott fabútorok beltéri kezeléséhez.  Fenyőfélék kezeléséhez mint a borovi, luc stb. de alkalmas keményfákhoz is mint a bükk és a tölgy. Trópusi fákhoz mint a teak biopin Bútorolaj ajánlott. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom- és báriummentes szárítóadalék.

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,5 l.

Felhasználás: kb. 60-70 ml/m2 rétegenként normális nedvszívó felületnél

Száradási idő: 20 °C közepes páratartalomnál 3-5 óra múlva száraz.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek: Fa.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek, az ásványi alapoknak kémiailag semlegesnek kell lennie.

Feldolgozás: Ecsettel vagy egy nem szöszölődő ronggyal felhordani. 8 °C alatt ne használjuk.

Hígítás: Feldolgozásra kész állapotú. Szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: A gyantagazdag és az olajos fákat (pl. teak) biopin Hígítóval át kell dörzsölni.

Alapozás: A biopin Bútorolajat ecsettel 1-2-szer vékonyan egyenletesen kezelni. A nem beszívódott olajat 10 perc múlva egy rongy segítségével eloszlatjuk, bedolgozzuk, majd hagyjuk száradni. Száradás után (3-5 óra) a felületet kevés olajjal egy rongy segítségével vékonyan átkenni. Profitipp: Kezelje le a szekrény belsejét egyszer vékonyan és hosszú ideig szellőztesse. Alternatív megoldásként használjon viasztartalmú biopin terméket, biopin Méhviaszt vagy biopin Természetes keményviaszt.

Ápolás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket. A zsírfoltokat biopin Hígítóval távolítsuk el. Kevés biopin Bútorolajat egy ronggyal vékonyan egyenletesen felvinni. Hagyjuk száradni. Szükség esetén még egy réteget felvinni.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.