biopin méhviaszbalzsam

A biopin Méhviaszbalzsam egy oldószermentes átlátszó viaszkészítmény beltéri felületek nemesítésére, ápolására. A természetes fajelleget a biopin Méhviaszbalzsam kiemeli és ápolja. Sima, selyemfényű felületet kölcsönöz, amely víztaszító és légzésaktív. A méhviasszal kezelt felületek antisztatikusak.

Felhasználási terület: Kezeletlen vagy alapozott fafelületek beltéri kezeléséhez mint bútor, ajtó, játék, stb. A méhviaszbalzsam szintén alkalmas bőrtermékek, mint pl. cipők, motoros ruházat impregnálására és ápolására. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták, méhviasz, karnaubaviasz. Oldószer: víz. Segédanyagok: kobalt-linolsav (ólommentes szárítóadalék), növényi bázisú emulgeáló, metilcellulóz.

Szín: Folyékony állapotban tejszerű, száradás után átlátszó.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 2 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,5 l.; 1 l.

Veszélyesség: Nem veszélyes.

Felhasználás: kb. 60 ml/m2 rétegenként.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-5 h múlva polírozható, átszáradás 1-2 nap múlva.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek: Fa és sima bőr felületek.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: A méhviaszbalzsamot ecsettel vékonyan vagy ronggyal bedörzsölve felhordani. Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C.

Előkezelés: Gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval át kell dörzsölni. Próbát kell végezni és a kezeletlen felületet biopin Alapozó olajjal előkezelni.

Befejező kezelés: A biopin Méhviaszbalzsamot vékonyan, egyenletesen rostirányban felhordani. Szükség esetén második réteg felvitele előtt hagyjuk száradni.

Utókezlés: Selymesen csillogó felület eléréséhez a felületet száradás után egy nem szálalódó ronggyal vagy polírozókefével enyhe nyomással átpolírozni.

Felújítás: Vízfoltok ill. kisebb sérülések kiküszöbölésére, valamint kopott felületek felfrissítéséhez kevés biopin Méhviaszbalzsamot vékonyan ronggyal felvinni.

Feldolgozási útmutató: A túl vastag viaszréteg meghosszabbítja a száradási időt, különösen a fúgáknál és mélyedéseknél tejszerű felületet képez. Pácolt bútorok kezelésénél kövessük a pácgyártó utasításait. Alkáli pácolt felületeknél (hamuzsír és nátronlúg) feltétlenül alaposan mossuk át és pl. ecetes vízzel semlegesítsük.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Szerszámtisztítás: Használat után azonnal melegvízzel, szappannal. Tiszta vízzel kiöblíteni.  Hosszabb munkaszünet esetén a kenőszerszámot vízbe állítani.

Biztonsági intézkedések: Gyermekektől jól elzárva tartandó! A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért a balzsammal szennyezett rongyokat nem összegyűrve tároljuk, hanem kiterítve hagyjuk száradni vagy vízzel átitatjuk. Csiszoláskor a keletkezett csiszolatpor hasonló hatású, ezért a porszívó porzsákját ki kell üríteni és a csiszolatport kültérben kell elhelyezni, tárolni, hogy nehogy lángot kapjon.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.
Tisztítás és ápolás: Csak nedves törlőronggyal és adott esetben enyhe tisztítószerrel tisztítani.

Bőrápolás: Érzékeny bőrfelületen tesztet kell végezni; a bőr először besötétedik, majd szára-dás után megint világos lesz; a biopin Méhviaszbalzsamot kefével vagy ronggyal vékonyan felvisszük és bedörzsöljük; egy óra múlva polírozzuk (fényesítjük); ápolás biopin Méhviaszbalzsammal vagy fényesebb felület eléréséhez biopin Méhviasszal.

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.