biopin méhviasz

biopin Méhviasz egy viaszkészítmény beltéri felületkezeléshez, bőrápoláshoz. A méhviasszal kezelt anyagok sima, selyemfényű felületet adnak. Légzésaktív, antisztatikus és víztaszító felületet képez.

Felhasználási terület:
 Beltéri olajozott, viaszolt vagy lazúrral kezelt kemény- és puhafák utókezelésére és javítására, valamint bútorpolitúrozásra. Kiválóan alkalmas gyerekjátékokra és rendszeres cipőápolásra.

Összetétel: Kötőanyag: méhviasz, karnaubaviasz. Oldószer: izoalifát.

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Szinte korlátlan ideig eltartható. Az idővel esetlegesen kialakuló elszíneződés nem jelent minőségromlást. A beszáradt viaszt vízfürdőben felmelegítve és biopin oldószer óvatos adagolásával újra krémszerűvé lehet tenni. (Vigyázat ! a művelethez nyílt lángot ne használjunk.)

Kiszerelés: 250 ml, 5 l.

Felhasználás: kb. 20-40 ml/m2

Száradási idő: Szobahőmérsékleten rövid időn (10-20 perc) belül beszívódik és polírozható. Végső kikeményedését néhány óra múlva éri el.

DIN EN 71/3: Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek: Fa, parafa, mázatlan kerámia (járófelületre nem jó) és bőr.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Ronggyal vagy kefével felvihető a felületre.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Oldószerrel átdörzsölni. Az első felületkezelésnél az erősen nedvszívó vagy nagy igénybevételnek kitett felületeket egyszer biopin Természetes impregnáló olajjal, biopin Alapozóolajjal vagy hígított biopin Lenolajjal előkezelni.

Befejező réteg: A biopin Méhviaszt vékonyan és egyenletesen felvisszük.

Befejező kezelés: Selymesen csillogó felület eléréséhez száradás után polirozókefével vagy egy nem szöszölődő, színét nem eresztő ronggyal a felületet átpolírozni.

Javítás: Elkopott vagy sérült felületeket le kell tisztítani és kevés méhviaszt ronggyal véko-nyan felvinni és enyhén átpolírozni.

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket. A felületre került folyadékot idejében távolítsuk el.

Bőrápolás: Cipők rendszeres ápolásához vagy más sima bőrfelület kezeléséhez felhordani a méhviaszt majd polírozni. A biopin Méhviasz a bőr színét mélyítheti, amely azonban száradás után visszaváltozik.

Szerszámtisztítás: biopin Hígítóval.

Feldolgozási útmutató: A túl vastag viaszréteg meghosszabbítja a száradási időt, különösen a fúgáknál és mélyedéseknél tejszerű felületet képez. Pácolt bútorok kezelésénél kövessük a pácgyártó utasításait. Alkáli pácolt felületeknél (hamuzsír és nátronlúg) feltétlenül alaposan mossuk át és pl. ecetes vízzel semlegesítsük.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.