Biopin deco-trend

 

A biopin Deko-trend egy selyemfényű, oldószermentes fedőfesték divatos színekben beltéri festéshez. A megújuló nyersanyagok védik a fát, a színek vonzóvá és selymessé teszik a bútorok felületét. Könnyen felhordható.

Felhasználási terület: Kezeletlen és kezelt puhafákhoz beltéri kezeléséhez mint pl.: lucfenyő, 
borovifenyő, de keményfákhoz is mint pl.: bükk. Profillécekhez, látszó gerendázat, ajtók, fa bútorok, gyerekjátékok. Más alapok, különösen a tölgy, gesztenye valamint     különböző trópusi fák járulékos anyagaik miatt erősen lassítják a száradás folyamatát. Az ilyen alapokon előzetes     próbafestést kell végezni. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: víz.    Pigmentek: ásványi pigmentek. Segédanyagok: növényi bázisú emulgálószer, ólom- és báriummentes szárítóadalék (kobalt-linolsav), metilcellulóz

Szín: hab 11011

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt, hűvös, fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l.

VOC besorolás: Ennek a terméknek a VOC tartalma max. 1 g/ml. EU-határérték 130 g/ml.

Felhasználás: 75-85 ml/m2 rétegenként a felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 2-3 h múlva porszáraz, 6-8 óra múlva óvatosan újrafesthető. A magas páratartalom és az alacsony hőmérséklet meghosszabbíthatják a száradási időt.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen puhafák, bükk stb. Más alapok vagy ismeretlen öreg felületek, különösen a tölgy, gesztenye valamint különböző trópusi fák járulékos anyagaik miatt erősen lassítják a száradás folyamatát. Az ilyen alapokon előzetes próbafestést kell végezni.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. Ecsettel vagy hengerrel vékonyan, egyenletesen.

Hígitás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítható.

Új felület: Erősen nedvszívó felületeket biopin Alapozó olajjal előkezelni. Köztes csiszolás és további két réteg biopin

Deko-Trend felvitele.

Felújítás: A régi felületeket át kell vizsgálni és a rosszul tapadó helyeken, ill. a lepattogzott helyeken az alapig eltávolítani.

Finoman megcsiszolni és két réteg biopin Deko-Trendet vigyünk fel.

Szerszámtisztítás: Használat után azonnal meleg vízzel, szappannal vagy biopi Hígítóval. Tiszta vízzel kiöblíteni. Hosszabb munkaszünet esetén a kenőszerszámot vízbe állítani.

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe.

Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.