Biopin természetes falfesték

 

biopin Falfesték egy oldószermentes, légzésaktív, jó fedőképességű fehér beltéri falfesték.
Felhasználási terület: Régi és jól tapadó festékrétegre, ásványi alapokra, gipszre, beton, vakolat, gipszkarton, nedvszívó, jól tapadó diszperziós festékekre.

Összetétel: Ecetsavészter, víz, kréta, titándioxid, talkum, kaolin, metilcellulóz, tartósítószerek.

Tárolás és eltarthatóság: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen. Eredeti csomagolásban, zárt állapotban legalább 1 évig eltartható. A kinyitott anyagot rövid időn belül fel kell használni. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres dobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

Kiszerelés: 5 l.; 10 l.;

Tulajdonságok: Nagyon jó fedőképességű, légzésaktív, oldószermentes, gyorsan száradó. Alkalmazható allergiás betegek esetén is (ha szükséges kérdezze meg orvosát).

Felhasználás: kb. 100-110 ml/m2 rétegenként normális nedvszívó felületnél.

Száradási idő: Átfesthető 24 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet, a magas páratartalom     és a rossz szellőzés lassítja a száradást és szagképződést eredményez.

VOC besorolás:Ennek a terméknek a VOC tartalma

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. Felhordható korongecsettel, hengerrel vagy szórással. 12 °C alatt ne használjuk. Erősen nedvszívó felületeket mélyalapozóval alapozni (biopin Alapozóolaj) kell. Megfelelő szellőzést kell biztosítani.

Szerszámtisztítás: Használat után melegvízzel és szappannal lehet letisztítani. Tiszta vízzel jól kiöblíteni. Rövidebb munkaszünetekben a szerszámot vízbe állítani vagy előírás szerint tisztítani.

Hígitás: Vízzel hígítható.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.