Biopin természetes keményviasz

 

A biopin Természetes keményviasz egy légzésaktív, víztaszító, befejező kezelés nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre. Selyemfényű víz- és szennytaszító felületet biztosít. Száradás után alkalmas élelmiszerekkel való érintkezésre.

Felhasználási terület: Erősen igénybevételnek kitett beltéri fafelületek, fapadlók, kezeletlen munkalapok  befejező kezelésére (kivéve konyhai munkalap). Kezeletlen parafapadlózat befejező kezelésére, valamint mázatlan kerámia kezelésére.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták, méhviasz, karnaubaviasz. Oldószer: izoalifát.

Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l.

Felhasználás: kb. 40 ml/m2

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-6 h múlva száraz és polírozható. Erősen átita-tott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fák, parafa, mázatlan kerámia.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek, az ásványi alapoknak kémiailag semlegesnek kell lennie.

Feldolgozás: Kézi viaszolásnál nem szöszölődő ronggyal, nagy felület esetében tárcsás polírozó-géppel történik a feldolgozás vékonyan, egyenletesen. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: Kezeletlen felületet biopin Természetes keményolajjal vagy biopin Alapozóolajjal  (padlófelületre ne  használjuk) alapozni. A műszaki adatlapnak megfelelően eljárni. Száradás után finom csiszolópapírral átcsiszolni.

Szükség esetén még egy réteget felvinni.

Befejező kezelés: Egyszer vékonyan egyenletesen felhordani. 3-6 óra múlva nem szálalódó ronggyal vagy polírozógéppel felpolírozni. A felületet eleinte óvatosan terhelni. Szükség esetén még egy réteget felvinni.

Ápolás és tisztítás: Enyhén szappanos vízzel, esetenként biopin Padlóápolóval ápolni. Erős elhasználódás esetén biopin

Erős tisztítóval tisztítani és adott esetben egy réteg biopin Keményviaszt felvinni és polírozni.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.