Biopin alapozóolaj

 

Oldószermentes, színtelen beltéri alapozó. Mélyen beszívódik az alapba, ezáltal nedvességgel szemben nagy ellenálló képességet biztosít. Az alap színét elmélyíti, a fa erezetét élénkíti. Vakolatra és más ásványi alapokra használva az alapozó olaj csökkenti az alap nedvszívó képességét és keményíti a felületet.

Felhasználási terület: Kezeletlen fák, járulékos anyagban gazdag fák pl. tölgy beltéri alapozására, valamint ásványi alapokból készült vakolat alapozására. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok. Oldószer: víz. Segédanyagok: növényi alapú emulgeátor, kobalt-linolsav (ólommentes szárítóadalék), metilcellulóz.

Szín: nedves állapotban tejszerű, száraz állapotban színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,375 l. 0,75 l. 2,5 l.

Felhasználás: 70-85 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szívnak magukba.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 8-10 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 24 óra múlva.

VOC besorolás: Ennek a terméknek a VOC tartalma

Alkalmas alapfelületek: Fa és ásványi alapok.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. Ásványi alapok kémiailag semlegesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. Ecsettel vagy szórással.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítható.

Alapozás: Gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval átdörzsölni. A felületnek a további kezelés előtt ki kell száradnia. Egyszeres alapozásnál vagy többrétegű felületkeze-lésnél 1-2-szer vékonyan egyenletesen felvinni; a  „csak olajozott” látvány eléréséhez 3-4 réteget kell felvinni, amíg az alap teljesen átitatódik. A rétegek között a be nem szívódott olajat jól oszlassuk el és hagyjuk jól kiszárítani! Ásványi alapok esetében szórással dolgozzunk.

Továbbkezelés: Továbbkezelés történhet viasztermékekkel, lazúrokkal vagy lakkokkal, ásványi alapok esetében falfestékkel. A csak olajozott felületeket finom csiszolópapírral utáncsiszolni, portalanítani és kevés alapozó olajat egy nem szálalódó ronggyal fel-vinni és hagyni megszáradni.

Utókezlés: Sérült vagy kopott olajozott felületek esetében továbbkezelésben leírtak szerint eljárni
Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket.
Szerszámtisztítás: Használat után azonnal melegvízzel, szappannal. Tiszta vízzel kiöblíteni.  Hosszabb munkaszünet esetén a kenőszerszámot vízbe állítani.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.
Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.