Biopin méhviszlazúr

biopin méhviaszlazúr egy áttetsző színes és színtelen, oldószermentes, vizesbázisú, légzésaktív viaszlazúr beltéri fa felületek számára. Selyemmatt felületet képez a polírozás fokától függetlenül. Növényi olajok és természetes viasz véd, ápol és víztaszító, antisztatikus felületet képez.
Felhasználási terület:kezeletlen vagy lazúrozott fa felületre beltérben; pl.: mart fafelületek, ablakpárkány, ajtók, polcok stb. Gerekjátékokra alkalmazható a DIN EN 71/3 szabvány alapján. 

Feldolgozás: 
az alapnak száraz, tiszta, zsírmentesnek kell lennie. Gyantagazdag és járulékos anyagban gazdag trópusi fákon próbakezelést kell végezni. 10 oC alatt ne használjuk; használat előtt jól fel kell keverni, vékonyan egyenletesen szálirányban felhordani.

Új felületek kezelése:
 Erősen nedvszívó felületek esetében biopin alapozó olajjalelőkezelni; befejező kezelés 1-2 réteg biopin méhviaszlazúrral.

Felújítás:
 a régi lakkozott felületeket teljesen el kell távolítani. A régi felületet letisztogatni, adott esetben átcsiszolni, majd 1-2 réteg méhviaszlazúrt felvinni.

Fényesítés (polírozás):
 selyemfényű… felület eléréséhez egy nem szöszölődő ronggyal vagy kefével fényesíteni (polírozni) kell a felületet.

 

 

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.