Biopin kertifaolaj

 

biopin Kertifaolaj egy magas minőségű, oldószermentes speciális olaj kültéri faépítmények számára, mint pl: kerítés, pergola, kerti fajátékok, fateraszok. A magas minőségű növényi olajok impregnálják és frissen tartják az új fafelületeket, a régieket pedig megújítják. Az ásványi pigmentek gondoskodnak a felület szépségéről és megakadályozzák a korai szürkülést. Nem tartalmaz favédőszert.

Felhasználási terület: Kezeletlen, nagynyomáson impregnált és olajozott fák kültéri kezelésére. Nem alkalmas járulékos anyagban gazdag (pl.:tölgy) ill. trópusi fákra, valamint zártpórusú ill. nem nedvszívó fafelületekre. Kertibútorra biopin Kertibútorolajat ill. biopin Teak-olajat használjunk.

Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok. Oldószer: víz. Pigmentek: ásványi pigmentek. Segédanyagok: metilcellulóz, növényi bázisú emulgátor, ólom-és báriummentes szárítóadalék.


Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 2,5 l.

Veszélyesség: Nincs veszélyességi jelölés.

Felhasználás: 75 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek: Fa (lásd felhasználási terület)

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. Vékonyan egyenletesen.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítható.

Előkezelés: A régi lakk és festékrétegeket teljesen eltávolítani, az elszürkült fefelületeket az egészséges rétegig visszacsiszolni. A nagynyomáson impregnált fát 1-2 hónapig ki kell tenni a szabadba és az előforduló sókirakódást  kefével eltávolítani.

Új réteg felvitele: A biopin Kertifaolajjal kezelt vagy oiajozott fa felületekre 1 réteget, nagynyomáson impregnált vagy kezeletlen fa felületére 2 ill. 3 réteget felvinni.

Felújítás: A fafelületnek megfelelően kell végrehajtani az ápolást és a felújítást. 1-3 réteg biopin Kertifaolajat felvinni az elhasználódástól függően.

Szerszámtisztítás: Használat után melegvízzel és szappannal lehet tisztítani.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

Szín: fenyő Nr. 4052, teak Nr.4057

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.