Biopin kertibútorolaj

 

biopin Kertibútorolaj egy páraszabályozó speciális olaj növényi összetevőkből. Ezzel az olajjal kezelt kerti bútorok jobban taszítják a vizet és könnyebben ápolhatóak. A fa nedvességre való reagálása jelentősen csökken. A színtelen nem tartalmaz UV-védelem elleni pigmenteket. Ha nem akarjuk, hogy szürküljön a felület, akkor gyakran kell átkenni a színtelennel ill. a teak vagy világos tölgy színűt kell használni. Nem tartalmaz biocid hatóanyagot. A puhafa és bükk felületeket nem szabad tartós ázásnak kitenni.
Felhasználási terület: Kemény, puhafa és kezeletlen kertibútor ápolásához, olajozásához. 

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Pigmentek és töltőanyagok: ásványi pigmentek. Segédanyagok: kovasav, ólom-és báriummentes szárítóadalék

Szín: 0800 színtelen, 0801 teak, 0802 világos tölgy.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 

Felhasználás: 75-100 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-5 h múlva porszáraz, újrafesthető kb. 1-2 nap múlva. Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom növelik a száradási időt.

DIN EN 71/3: Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.
Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen kemény vagy puhafa kerti bútor, fa teraszok…
Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.  

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval át kell törölni.

Befejező kezelés: A biopin Kertibútorolajat ecsettel 1-3 rétegben vékonyan egyenletesen felvinni. A felesleges olajat 10-15 perc múlva egy nem szöszölődő ronggyal eloszlatni, bedolgozni, majd hagyjuk száradni. Befejezésként 1 réteget ecsettel vagy ronggyal finoman eloszlatunk a felületen.

Felújítás: Az időjárástól és használattól függően kell biopin Kertibútorolajjal ápolni a fafelületeket (a színtelen olajjal kezelt felületeket évente lekenni). Az elszürkült felületeket finom csiszolópapírral eltávolítani (220). A zsíros szennyeződéseket alkohollal eltávolítani. Az erősen nedvszívó vagy lestrapált felületeket egyszer ecsettel vékonyan, egyenletesen átkenni. 10-15 perc múlva bedörzsölni, bedolgozni, majd hagyjuk száradni.

Ápolás és tisztítás: Az olajozott felületet ne tisztítsuk agresszív tisztítószerekkel.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.