Biopin teak-olaj spray

 

biopin Teak-olaj spray egy páraszabályozó speciális olaj növényi összetevőkből. Egyszerű kezelés a kezeletlen vagy olajozott kemény és puhafa kerti bútorok felfrissítéséhez. Ezzel az olajjal kezelt kerti bútorok jobban taszítják a vizet és a bútor fényét, és a színét visszakapja. A fa nedvességre való reagálása jelentősen csökken. Nem tartalmaz biocid hatóanyagot. A puhafa és bükk felületeket nem szabad tartós ázásnak kitenni.

Felhasználási terület: Olajozott kemény és puhafa kerti bútorok ápolásához.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék. Töltőgáz: dimetiléter

Szín: színtelen

Tárolás: Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 400 ml.

Veszélyesség: Nagyon gyúlékony

Gyulladáspont: kb. 46 °C. A dimetiléter hajtógáz miatt nagyon gyúlékony gőz/levegő keverék keletkezhet a fújás során.

Felhasználás: 400 ml/m2 spray 2-3 m2-re elegendő a felület nedvszívó képességétől és tulajdonságaitól függően.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-5 h múlva száraz.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott kemény vagy puhafa kerti bútor.

Hígítás: Nem lehetséges.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval átdörzsölni.

Alapkezelés: A kerti bútort első rétegként biopin kertibútorolajjal kezeljük. Amennyiben biopin Teakolaj-spray-t használunk, nagyobb mennyiségre van szükségünk. A rétegek kö-zött hagyni kell beszívódni és száradni. A nem beszívódott olajat kb. 15 percenként egy nem szöszölődő ronggyal eloszlatjuk, bedolgozzuk.

Felújítás: Attól függően, hogy a kerti bútor mennyit volt kint a szabadban és mennyire kopott meg az időjárás által annak megfelelően ápolni kell (egyszer vagy kétszer évente). A felületet tisztítani és adott esetben a nem kívánt szürkülést csiszolópapírral (220) vagy biopin Teak-szürküléseltávolítóval eltávolítani. Zsíros lerakódásokat stb biopin Hígítóval átdörzsöljük. A biopin Teak-olaj spray-t vékonyan és egyenletesen felhordjuk a felületre. A nem beszívódott olajat kb. 15 percenként eloszlatjuk, bedolgozzuk. Erősen nedvszívó fák esetében a száradás után még egy réteg felvitele szükséges lehet.

Ápolás és tisztítás: Az olajozott felületet ne tisztítsuk agresszív tisztítószerekkel.

Szerszámtisztítás: A munka végeztével vagy hosszabb szünet esetén a palackot fejjel lefelé fordítva kifújjuk a csőben maradt olajat. Ezzel megelőzhetjük a beszáradást.

Általános információk: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van. A felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye. A színezett felületek az első napokban még foghatnak.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza. A palack nyomás alatt van. Óvjuk a közvetlen napsugárzástól és az 50 °C feletti hőmérséklettől. Felnyitni és tűzbe dobni még üres állapotban sem szabad.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.

>