Biopin kültéri fallazúr / Biopin Holzlasur außen

biopin Kültéri falazúr egy áttetsző színes, ill. színtelen lazúr tartós nyíltpórusú fakezeléshez kültérben. Jó beszívódási képességgel rendelkezik és kitűnő víz- és időjárásálló. Rugalmas felületet képez, nem pereg és emiatt könnyen felújítható. Szakszerű felhasználás esetén jó UV-védelmet nyújt. A színtelen mindazonáltal csak korlátozott UV-védelmet nyújt és ezáltal csak (régi jól pigmentált festékréteg), ablak és bejárati ajtó beltéri része, valamint közvetlen napsugárzásnak nem ki tett kültéri felületek felújítására alkalmas.

Felhasználási terület: Kemény- és puhafák kültéri felületkezeléséhez (pl. készházak, falburkolatok, gyermekjátékok, és faházak), faablakokhoz, faajtókhoz, kül- és beltérben.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát.    Pigmentek: föld- és ásványi pigmentek. Segédanyagok: kovasav, szójalecitin, ólom-és báriummentes szárítóadalék.

Szín: fenyő 0442, világos tölgy 0438

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 2,5 l.

VOC besorolás:Ennek a terméknek a VOC tartalma

Felhasználás: 75-90 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-5 h múlva porszáraz, újrafesthető 12-24 óra múlva.

Alkalmas alapfelületek: Fa

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: A falazúrt ecsettel vagy szórással vékonyan és egyenletesen rostirányba felhordani. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás: Feldolgozás kész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: Gyanta gazdag és trópusi fákat biopin oldószerrel átdörzsölni. A gyantahólyagokat adott esetben kiszúrni vagy kiégetni. Az erősen nedvszívó felületeket biopin Természetes impregnáló olajjal alapozni. Ajtó és ablak esetében, amelyek nincsenek kékülés ellen impregnálva (fát elszínező gombák) de kívánt a kültéri kékesedés elleni védelem, akkor kékülés elleni védő szerrel kell előkezelni.

Rétegek: 2 réteg falazúr, UV- sugárzásnak és időjárási viszontagságoknak fokozottan kitett helyeken 3 réteg biopin Kültéri falazúr.

Felújítás: A régi festést átvizsgálni és a rosszul tapadó, ill. a lepattogzott helyeken az alapig eltávolítani. Új festékréteg felvitele a fentiek szerint. A stabil rétegeket letisztogatni, adott esetben gyengén átcsiszolni. Az elhasználódás fokától függően 1-2 réteg biopin Kültéri falazúrt felvinni.

Szerszámtisztítás: biopin Hígítóval.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.



 

 

 

Szín: fenyő 0442, világos tölgy 0438

 

 

 

Termékeinkkel végzett munka esetén a fontosabb fizikai, biztonságtechnikai, toxikológiai és ökológiai adatokat a termékekre vonatkozó Biztonsági Adatlapokban meg lehet találni. A veszélyes anyagokra vonatkozó rendelkezéseket be kell tartani.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

További szakmai segédletért kérjük tekintse meg a következő oldalunkat :

 

 


A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatóak vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.