Biopin - Lakkfesték

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A biopin Marine-lakkfesték egy biopin oldószertartalmú, magasfényű fedőlakk, amelynek alapja a természetes gyanta/faolajfőzet. Kiváló fedő-, mechanikai és időjárásálló tulajdonságokkal rendelkezik.
Felhasználási terület: Befejező réteg fémre, fára stb. Bel- és kültérre, de víz alatti felületre nem jó.

 ALKALMAZÁS

Acél és fa.
Felületi kívánalmak Az alapnak száraznak, por és zsír- és egyéb szennyeződésektől mentesnek kell lennie. A régi festékréteget maradéktalanul el kell távolítani.
Feldolgozás: A biopin lakkfesték felhordható ecsettel, hengerrel, szórással. Feldolgozási hőmérséklet 12oC felett és 30oC alatt. Használat előtt jól fel kell felkeverni.
Ejtőtartályos szórás: Szórási viszkozitás: 4 mm / 25 mp
Hígítás: terpén
Levegőnyomás: 3-5 bar
Fúvókaméret: 1,5-1,8 mm
Airless szórás: Szórás airless pisztollyal
Szórási viszkozitás: szállítási viszkozitás
Levegőnyomás: 6 bar / sűrítés 1:50 tól 1:60
Fúvókaméret: 0,5-0,8 mm
Ajánlott rétegvastagság 50 μm
Hígítás Szükség esetén biopin vagy terpentinolajjal hígítható.

Felhasználás ca. 80-100 ml/m2.
Száradási idő 20oC-on, közepes páratartalomnál: porszáraz 60-80 perc, fogásálló 4 óra múlva, átdolgozható 8 óra múlva, terhelhető 7 nap múlva.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.