biopin hajólakk

 

 

biopin Hajólakk egy hagyományos lakk. Kiváló terülésű, tartós, rugalmas felületet képez és megfelel a legmagasabb követelményeknek. A szélsőséges időjárási vi-szonyoknak, a tengervíznek és a dörzsölésnek kitűnően ellenáll. Jó beszívódási és tapadási képességgel rendelkezik és szakszerű felhasználás esetén hosszú éveken keresztül ellenálló marad a napfény UV sugárzásával szemben. Magasfényű.

Felhasználási terület: Kültéri és beltéri felületkezeléshez, különösen hajóépítményekhez, kerti bútorokhoz, nedves helységekben (konyha, fürdő, stb.) található fafelületekhez.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát.

Segédanyagok: ólommentes szárítóadalék.

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt, hűvös, fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,375 l., 0,75 l., 2,5 l.

Felhasználás: 75-90 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 5-7 h múlva porszáraz, újrafesthető kb. 12-24 óra múlva. Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom növelik a száradási időt. Kezdetben óvatosan kell használni.

VOC besorolás: Ez a termék nem tartozik a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek: Tömörfa.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Jól keverje fel. A biopin Hajólakkot mázolással, szórással vékonyan egyenletesen hordja fel. A felületkezelést nem szabad közvetlen napsugárzás alatt végezni. Minden réteg között csiszolja.

Hígitás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítsa.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsölje át.

Alapkezelés: A biopin Hajólakkal (10-20 %-os hígitásban) vagy biopin Hajóolajjal egyszer előkezelésként.

Befejező kezelés: biopin Hajólakkból egy-három réteget vigyen fel.

Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket.

Felújítás: A régi felületeket távolítsa el és egy- két új réteget vigyen fel a hajólakkból.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítsa.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

 

 

 

Barkácstippek

 

 





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.