Capaplast seidenglänzed

Diszperziós plasztikmassza strapabíró beltéri réteg-felhordásokhoz

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Vastag rétegû, nagyon strapabíró, plasztikus falbevonatokhoz, amelyek a normál szennyezôdésekkel szembeni különleges ellenállásukkal tûnnek ki. Ezért különösen jól alkalmasak
folyosókhoz és lépcsôházakhoz, irodákhoz, kapcsolótermekhez, óvodákhoz, iskolákhoz, kórházakhoz stb. Ezen kívül a Capaplast kiválóan alkalmas különleges dekoratív technikákhoz,
mint a glettelési technika, a metszett plasztikhoz, és egy vagy több színû permet-technikához.

Kötôanyag: Mûanyag diszperzió
Fényességi fok: Selyemfényû
Szín: Fehér.
Csillogási veszteség nélkül max. 10 % Alpinacolorral vagy AVA-Amphibolin színezôfestékkel színezhetõ. Színezés során a szükséges teljes mennyiséget egymással össze kell keverni, hogy elkerüljük a színtónuskülönbségeket. Kisebb mennyiségeknél ajánlatos a plasztik-réteget fehérben kivitelezni, majd a kívánt színtónussal átkenni. Ha egyetlen színbôl és bevonatból
100 kg vagy annál több szükséges, megkeresésre gyárilag színezve is szállítható.
Tárolás: Hûvös, de fagymentes helyen.
Biztonsági intézkedések: Gyermekek kezébe nem juthat. Ha a szembe kerül, vízzel azonnal ki kell öblíteni. Nem juthat természetes
vizekbe.
Hulladék elhelyezés: Csak üres göngyöleget lehet a hulladéktárolóba dobni.
Kiszerelés: 22 kg

 ALKALMAZÁS

Alap-, ill. közbensõ bevonat: Capagrund, Alpinacolor vagy AVAAmphibolin színezôfestékkel árnyalva a záró réteg színtónusában.
Záró réteg-felhordás: Capaplast, mindenkor a kívánt struktúrának megfelelõen maximálisan 5 % Capaplex: víz 1: 2 arányban hígítva.
Felhordás: Kefével, hengerrel vagy festékszóró pisztollyal egyenletesen fel kell hordani, és alkalmas strukturáló hengerrel modellezni.
Habanyag-hengerrel, 3–5 mm szemcsenagyság, lehengerezve a Capaplast finoman plasztikus rétegeket alkot Apfelsinen-strukturákban
Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel.
Felhasználás: A struktúra és az alapozástól függôen kb. 800-1000 g/m2. Az egzakt felhasználást próba felhordással kell meghatározni.
Feldolgozási hômérséklet: Min. +5 oC az alapra és a környezô levegôre.
Száradási idô: +20 oC és 65 % relatív páratartalom esetén 24 óra múlva felületszáraz. Teljesen száraz és terhelhetô mintegy 3 nap után. Alacsonyabb hômérséklet és magasabb páratartalom esetén ezek az idôtartamok meghosszabbodnak.
Figyelem! Lerakódások elkerülése érdekében a „nedves-a-nedvesre” eljárással egyetlen menetben kell a réteget felhordani.
Mûszaki Információ Caparol Nr. 400
Capaplast seidenglänzed Diszperziós plasztikmassza strapabíró beltéri réteg-felhordásokhoz 400
Termékleírás
Ez a mûszaki információ a technika legújabb állása és a mi tapasztalataink alapján lett összeállítva. Tekintettel az alapfelületek és az objektumok sokszínûségére, a felhasználó nem menthetô fel azon kötelessége alól, hogy az adott felületen próbafelhordást végezzen. Új kiadás esetén ez a nyomtatvány elveszti érvényességét.
Az alapoknak száraznak, hordképesnek, szennyezôdéstôl, és egyéb alkotóelemektôl mentesnek kell lenniük.
PII és PIII habarcs-csoport vakolatai Szilárd, normál szívó hatású vakolatokra a bevonat elôkezelés nélkül felhordható. Erôsen porózus, homokosodó, szívó vakolatokra alapozás készítendô Caparol Acryl-Hydrosollal, ill. CapaSollal. PIV és PV habarcs-csoporthoz tartozó gipsz- és kész vakolatok Caparol-Haftgrunddal készítendô alapozás. Lisztszemcsés gipszvakolatokat le kell csiszolni, portalanítani, alapozás Caparol-Tiefgrund TB-vel.

Gipsz építôlapok: Szívó hatású lapokra alapozás Caparol Acryl-Hydrosollal vagy Caparol-Tiefgrund TB-vel. Erôsen tömörített, sima lemezek tapadást közvetítô alapozást kapnak
Caparol Haftgrunddal.
Gipsz kartonlemezek: Simítási sorját le kell csiszolni. A lágy, csiszolt, gipsszel simított helyeket Caparol-Tiefgrund TB-vel kell szilárdítani. Alapozó réteg Caparol- Haftgrunddal vagy CapaSollal. Vízben oldódó, elszínezô anyagokat tartalmazó lemezeknél alapréteg-felhordás finom Caparol-Filtergrunddal.
Beton: Elválasztószer maradékait, valamint a lisztesedô, homokosodó anyagokat el kell távolítani.
Pórusos beton: Capaplex alapozás, 1:3 arányban vízzel hígítva.
Mészhomoktégla és téglafalazat simítás nélkül A réteget elôkezelés nélkül lehet felhordani.
Hordképes rétegbevonatok: Matt, gyenge szívó hatású bevonatokat közvetlenül átdolgozni. Csillogó felületeket és lakkbevonatokat fel kell érdesíteni. Caparol- Haftgrunddal kell alapozni.
Nem hordképes rétegbevonatok: A nem hordképes lakk- és diszperziósfesték- vagy mûgyanta-bevonatokat el kell távolítani. Gyenge szívó hatású, sima felületekre alapozás Caparol-Haftgrunddal. Durván porózus, homokosodó, ill. szívóképes felületekre alapozás Caparol Acryl-Hydrosollal, ill. CapaSollal. Nem hordképes ásványi festék-bevonatok mechanikusan eltávolítandók és a felületek portalanítandók. Alapozás Caparol-Tiefgrund TB-vel. Enyves festék bevonatok Az alapot teljesen megtisztítani. Alapozás Caparol-Tiefgrund TB-vel. Nem simított durva szálkás-, reliefvagy domborított tapéták papíron: Elôzetes kezelés nélkül lehet réteget felhordani.
Nem tapadó tapéták: Maradék nélkül el kell távolítani. Csirizes vagy makulatúra maradékokat le kell mosni. Alapozás Caparol- Tiefgrund TB-vel.
Penészes felületek: Penészedést, ill. gombásodást mechanikusan nedves keféléssel, lekotrással vagy lekaparással kell eltávolítani. A felületeket Capatox-szal át kell mosni és alaposan meg kell szárítani. Alapozó réteg a mindenkori alapozás fajtája és állapota szerint. Erõsen megtámadott felületekhez a záró réteg Indeko-W vagy Malerit-W felhasználásával készüljön.
Felületek nikotin-, víz-, korom- vagy zsírfoltokkal A nikotin-szennyezôdéseket, valamint korom- vagy zsírfoltokat vízzel, zsíroldó háztartási tisztítószer hozzáadásával kell lemosni és alaposan
száradni hagyni. Megszáradt vízfoltokat szárazon lekeféléssel kell megtisztítani. Szigetelô alapbevonat finom Caparol-Filtergrunddal.

Fa- és faszerkezeti anyagok: Vízben oldható, környezetkímélõ Capacryl Acryl-Lackkal vagy Capadur-Holzfarbe festékkel kell bevonni.
Kisebb hiányos helyek: Caparol Akkordsimítóval végzett megfelelô elôkészítés után a feldolgozási elôírások szerint kijavítani, és adott esetben utána-alapozni.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.