Stucco-Decor

Beltéri simítási technika diszperziós bázison, dekoratív fali kiképzéshez

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Színezhetô, feldolgozásra kész, fehér-áttetszô simítómassza diszperziós bázison dekoratív glettelési technikák elôállítására belsô környezetben. Alkalmas minden hordképes
alapozásra megfelelô elôzetes kezelés után.

Kötôanyag: Mûanyag diszperzió.
Fényességi fok: Selyemfényû.
Szín: Fehér-áttetszô
Alpinacolorral illetôleg AVAAmphibolin színezôfestékkel színezhetô.
Tárolás: Hûvös, fagymentes helyen. Felbontott göngyöleget jól le kell zárni.
Figyelem! Gyermekek elôl el kell zárni. Ha szemmel érintkezésbe kerül, vízzel azonnal alaposan ki kell öblíteni. Nem juthat természetes vizekbe.
További információ: lásd Biztonsági
Hulladék elhelyezés: Csak üres göngyöleg dobható a hulladéktárolóba.
Kiszerelés: 22 kg

 ALKALMAZÁS

Közbensô rétegfelhordás A felületeket finom Caparol-Akkordspachtellal le kell simítani, adott esetben második simító réteget kell felhordani. Száradás után 220-as szemcsézetû csiszolópapírral le kell csiszolni. Ezután finom csiszolás következik 320-as vagy finomabb szemcsézetû csiszolóval. Utasítás: A finom Caparol-Akkordspachtellal készült alapozás különbözô szívóképessége esetén egy a teljes felületre kiterjedô folt-simításnak kell megtörténnie tónus nélküli Stucco- Decorral.
Záró réteg-felhordás: Az elôkészített felületek portalanítása után simítás Stucco-Decorral a kívánt színtónusban (árnyalás Alpina-colorral vagy AVA-Amphibolin teljes tónusú és árnyaló festékekkel. A felhordásnak legalább két munkamenetben kell megtörténnie.
A felület strapabírásának megemeléséhez pótlólagos simítás-felvitel történhet, fényes Caparol Deco-Lasurral, adott esetben körülbelül 5 % Perlatec arany vagy ezüst hozzáadásával.
Felhordás: A simítás végrehajtásához alkalmasak a kereskedelemben szokásos simítók, pl. a Japán-simító.
Szerszámok tisztítása: Használat után vízzel, esetleg öblítô szer hozzáadásával.
Felhasználás: A felhasználás függ a simítás-felhordások számától. A felhasználási értékeket ezért próbafelületek létesítésével lehet meghatározni.
Feldolgozási hômérséklethatár: Min. +5 oC a környezô levegôre és az alapra.
Száradási idô: Az egyes simítás-felvitelek között a mindenkori hômérséklet és légnedvesség mellett kb. 1–2 órának kell eltelnie. Hûvös és nedves környezeti feltételek esetén a száradási idôk hosszabbak.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.