CAPAROL DECO-LASUR FÉNYES

Caparol Deco-Lasur glänzend - Feldolgozásra kész lazúr festék diszperziós bázison külsô és belsô használatra

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Díszítô lazúr rétegfelhordáshoz belsô és külsô felületeken. Alkalmas sima alapozáson, szerkezeti vakolatokon, valamint PII és PIII csoporthoz tartozó habarcsból készült vakolatokhoz és betonhoz. Belsô felületen ezenfelül dekoratív kialakításhoz szálkás felületű tapétákhoz és üvegszövetekhez

 ALKALMAZÁS

A rétegek felépítése: 
Közbensô rétegfelhordás: Belsô térben Indeko-tex-szel. Külsô térben Amphibolin 2000-rel.
Záróréteg-felhordás: 1 – 3 lazúrfelhordás fényes Deco-Lasur-ral, árnyalás Alpinacolorral vagy AVA-Amphibolin teljes tónusú és árnyaló festékkel. A feldolgozási konzisztencia beállításához a fényes Deco-Lasurt max. 30 % CapaSol-lal lehet hígítani. A CapaSol hozzáadása függ a lazúr megkívánt szín-intenzitásától. Fényes gyöngyhatás eléréséhez a megkívánt fényes gyöngyhatás szerint 3 – 7 % Perlatec aranyat vagy ezüstöt lehet hozzáadni. A Perlatec aranyat és ezüstöt egyenletesen bele kell keverni a Deco-Lasurba.
Felhordás: A fényes Deco-Lasur felhordásához alkalmasak a bedolgozott festôkefék, „bökdösô” ecset, természetes szivacs vagy rongyok. A megválasztás függ a kívánt lakkozási technikától.
Szerszámok tisztítása: Használat után vízzel, esetleg öblítô szer hozzáadásával.

 SZÍN
Fényességi fok: Fényes
Szín: Áttetszô Színezhetô Alpinacolorral vagy AVA-Amphibolin színezôfestékkel és árnyaló festékkel.
Tárolás: Hűvös, fagymentes helyen tárolandó. Felbontott göngyöleget jól le kell zárni.
Figyelem!: Gyermekek elôl el kell zárni. Ha szemmel érintkezésbe kerül, vízzel azonnal alaposan ki kell öblíteni. Nem szabad természetes vizekbe engedni. Közelebbi adatok: lásd a biztonsági adatlapokat

 FELHASZNÁLÁS
Felhasználás: Kb 80 – 100 ml/m2 egy réteghez. Az alapozás szívóképességétôl és szerkezetétôl függôen nôhet ez a felhasználás. Ezen felhasználási számok esetén irányértékekrôl van szó. Az egzakt felhasználást próbarétegfelhordással közvetlenül az objektumnál kell meghatározni.
Alsó hômérsékleti határ a feldolgozásnál: +5 oC a környezô levegôre és az alapozásra.
Száradási idô: Esetenként a lazúrtechnika szerint nedves-a-nedvesre kell dolgozni vagy az egyes rétegfelhordások között 12 óra száradási idôt be kell tartani. Hűvös és nedves idôjárás esetén megfelelôen hosszabb száradási idôk adódnak.
Figyelem!: Nem alkalmazható vízszintes felületeken vízterheléssel. 
Összeegyeztethetôség más rétegalkotó anyagokkal: Hogy a speciális tulajdonságokat megtartsuk, a fényes Deco-Lasurt más rétegalkotó anyagokkal nem szabad elkeverni.

Kiszerelés: Deco-Lasur fényes: 5 liter Perlatec arany és ezüst: 100 g.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.