CAPAROL ARTE-LASUR

Caparol Arte-Lasur - Feldolgozásra kész akrilátbázisú lazúr beltéri használatra. A CAPAMIX színkeverő rendszerben színezhető.

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Speciálisan kifejlesztett attraktív és gazdaságosan felhordható lazúr beltéri felületek festésére (sima és enyhén strukturált felületekre).
Különlegessége: A színezett lazúr tartalmaz világos pigmenteket, melyek más festékpigmentekkel nem keverednek és egy magasértékű optikailag eltérô felületet képeznek. A Capadecor
Arte-Lasur szabadalmaztatott termék. (Nr. EP1004638A2)
.

 ALKALMAZÁS

Fényességi fok: Selyemmatt
Szín: Fehér-transzparens Capamix gépekkel a 3D színkártya szerint ca. 150. színben színezhetô. A színezés után csekély oldószertartalma lehet a terméknek. Kérjük figyelembe venni, hogy a lazúrszín a fal karakterétôl, a felhordási technikától, a rétegvastagságtól és az alapfelület színétôl függôen eltérhet a az eredeti 3D színtôl.
Tárolás: Hűvös, fagymentes helyen tárolandó. Felbontott göngyöleget jól le kell zárni.
Száradási idô (+20 °C hômérséklet és 65 % relatív páratartalom esetén): a bevonat 4 óra múlva felületszáraz.
Figyelem!: Gyermekek elôl el kell zárni. Ha szemmel érintkezésbe kerül, vízzel azonnal alaposan ki kell öblíteni. Nem juthat természetes vizekbe. Bôvebben lásd: Biztonsági Adatlap.
Hulladék elhelyezés: Csak maradéktalanul kiürített edényt szabad újrafeldolgozásra leadni. A maradékokat a festékek és lakkok számára kijelölt hulladékgyűjtôben kell elhelyezni vagy háztartási hulladékként kell eltávolítani.
Kiszerelés: 2,5; 5 liter
Feldolgozás/Alkalmas alapok: Rétegfelépítés
Alapozás: Hengerrel vagy kefével a megfelelô alapokra: -sima felületre CapaSilan vagy Caparol Haftgrund -strukturált felületre Capatect Vakolatalapozó
Figyelem!: Az Arte-Lasurt ne hordjuk fel közvetlenül alkáliákat tartalmazó felületre (pl. szilikátfestékek és -vakolatok).
Fedôréteg: Az Arte-Lasur feldolgozásra kész állapotú. A kívánt optika elérése érdekében egy következô szín is felhordható a „nedves a nedvesre” eljárással vagy az elsô színréteg megszáradása után. Kialakítási javaslatok: A kontraszthatás nagy, mivel világos alapozásnál a felhordott lazúrszín sötétebb. Világos lazúrszín vagy strukturált alapfelület esetén a világos pigmentek csak korlátozottan tudják hatásukat kifejteni. Minél több réteget hordunk fel (pl vastagabb kefe használatával) annál fényesebb lesz a felület.
Felhordás: Az Arte-Lasur felhordásához festôkefét ajánlunk. A kefét úgy kell használni, mintha simítanánk egy glettvassal (rövid keresztfestés). Kb. 5 perc után a felületet száraz kefével simítsuk át.
Világos felületek száradás után javíthatóak egy kis egyenes kefével.
Szerszámok tisztítása: Használat után vízzel, esetleg mosogatószer hozzáadásával.
Felhasználás: Kb 110 ml/m2 egy lazúrréteghez., nagyobb kefe alkalmazásánál ca.150 ml/m2 Pontos felhasználás próbafestéssel határozható meg.
Feldolgozási hômérséklethatár: +5 oC a levegôre és az alapra.
Száradási idô: Szükség szerint „nedves a nedvesre” eljárást alkalmazni vagy az egyes rétegek közti 12 órás száradási idôt be kell tartani. Alacsonyabb hômérséklet és magasabb páratartalom esetén a fenti száradási idôk hosszabbak. Az alapoknak szennyezôdéstôl, elválasztó anyagoktól menteseknek és száraznak kell lenniük. Ezenkívül sima és enyhén strukturált alapfelületre dolgozzunk! Az alapfelületen színkontrasztok ne legyenek. Ezért ajánljuk a fehéren pigmentált könnyű anyagokkal történô elôkezelést. Ezáltal az Arte-Lasur könnyebben tapad az alapfelülethez.
Műszaki tanácsadás: Ez a Műszaki Ismertetô nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban elôforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai elôkészítésével. Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.