Capatect CarboSol Compact homlokzatfesték
25 Kg

Szénszállal erősített, töltött hatású homlokzatfesték

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Az újonnan kifejlesztett Silacryl-Szilikongyanta kötőanyag kombináció, valamint a nanostruktúrált pig-ment/töltőanyag összetétel révén az elszennyeződésre való hajlam csekély. Extrém vízlepergető hatású, kiváló fedőképességű és magas páraáteresz-tő képességű bevonat jól tapadó szili-kátfestékek, matt diszperziós festékek, műanyag vakolatok, és sértetlen hőszi-getelő rendszerek átfestésére.
A CarboSol Compact egyesíti magában a bevált diszperziós festékek és a klasszikus szilikátfestékek előnyeit.
A CarboSol Compact ásványi hatású, nem filmképző, kiváló páraáteresztő és ásványian matt, meszes festéshez hasonló felületi megjelenést eredmé-nyez. A CarboSol Compact szénszállal erősített, ezáltal a töltött festékekhez hasonló töltőhatású és így kitűnően alkalmas finom vakolatrepedések kitöl-tésére.
Kötőanyagbázis: Silacryl-szilikongyanta emulzió
Tárolás: Hűvös, száraz és fagymentes helyen. Eredetileg lezárt edényben 12 hónapig tárolható.

 ALKALMAZÁS

Alapozás: CarboSol Grund-ot hígítás nélkül fel-hordani.
Közbenső és fedő festés: CarboSol Compact-tal max 10% vízzel hígítani.
Felhordás mógja: Ecsettel vagy hengerrel.
Szín: Fehér.
Színezés: Amphisilan szinezőfestékkel. A sötét színek gyárilag készülnek.
Hígítás: max. 10% tiszta vízzel.
Felhasználás: Kb. 500-800 g/m2 a közbenső és fedő festésre, a megadott érték csak irányérték, pontos felhaszná-lás próbafelhordás úján állapítható meg.

Termékleírás
Feldolgozási hőmérséklet:(a környező levegőre, az anyagra és az alapfelületre vonatkozóan, a feldolgozás és a szára-dás ideje alatt): Nem szabad + 5°C alatt, közvetlen napfényben, esőben vagy erős szélben feldolgozni! Éjszakai fagy idején vigyázat!
Száradási idő:
+ 20°C és 65 %-os rel. páratartalom esetén kb. 4 óra múlva felületszáraz és esőálló, kb. 12 óra múlva átfesthető. Alacsonyabb hőmérséklet és maga-sabb páratartalom esetén a száradási idő meghosszabbodik.
Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel.

Figyelem: A festett felületek környezetét, különö-sen az üveg-, kerámia-, természetes kő- és fémfelületeket le kell takarni. A termék speciális tulajdonságainak meg-tartása érdekében más termékekkel nem szabad keverni. Látható átlapolá-sok elkerülésére -nedves a nedvesre eljárással – megszakítás nélkül kell feldolgozni. Lakk-, PVC és fafelületek festésére nem alkalmas. Nedvességnek kitett vízszintes felületek festésére nem használható!

Új mész-, mészcement és cementvako-latok:
Az új vakolatoknak száraznak és telje-sen megkötötteknek kell lenniük. Krétá-sodó, vagy málló felületeket és esetle-ges színterrétegeket el kell távolítani, majd hígítatlan CarboSol Grund-dal alapozni.
Az erősen szennyezett vagy algás alapfelületeket erőteljes keféléssel vagy forró gőzsugárral alaposan meg kell tisztítani. A mohásodást és az algásodást mechanikusan eltávolítani, majd a fertőzött felületeket bőséges mennyiségű 1 : 3 arányban vízzel hígí-tott Primalon Antipilz Konzentrat-al kezelni. Alapos kiszáradás után hígítat-lan CarboSol Grund-al alapozni.
Felületükön málló vakolatok: Szárazon lekefélni és az egész felületet hígítatlan CarboSol Grund-al alapozni.
Régi ásványi festékek: Jól tapadó, jó állapotú régi festéseket szárazon vagy nedvesen megtisztítani. A nem megfelelő állapotú festést el kell távolítani, majd CarboSol Grund-dal alapozni.
Régi diszperziós festések és vakola-tok: A jól tapadó, ill. nem krétásodó diszper-ziós festések és vakolatok esetén figye-lemmel kell arra lenni, hogy bár a CarboSol Compact homlokzatfesték tapadása megfelelő, azonban a páraát-eresztő képesség a meglévő régi bevo-nat következtében nem felel meg a kívánatos mértéknek.
A rosszul tapadó diszperziós festéket vagy vakolatot pácolás és gőzsugara-zás segítségével el kell távolítani.
Szálcement (eternit) lemezek: Bevonatmentes szálcement lemezek festésekor még nem eléggé kikarboni-zált lemezk esetén - különösen közepes és sötét színeknél - kivirágzások fordul-hatnak elő. Ilyen esetben ajánlatos egy szigetelő, lezáró festés Capalac 2K Uniprimer 481-el.
Vakolatjavítások: Arra kell ügyelni, hogy a javító vakolat a vakolat struktú-rájának megfeleljen. A vakolatjavítá-soknak átfestés előtt teljesen megkö-töttnek és száraznak kell lenniük. Ki-sebb hibák Silitol Fassadenspachtel-lel kiegyenlíthetőek.
VOC előírások: A VOC tartalomra vonatkozó EU határ-érték erre a termékre: (Kat. A/h): 75 g/l (2007) 40 g/l (2010) Ez a termék max 1 g/l VOC-t tartalmaz.
Összetevők: szilikongyanta, karbonszálak, akrilgyanta-diszperzió, titándioxid, kálcium-karbonát, szilikátok, filmképző segédanyagok, additívek, tartósítószer, víz.
Veszélyesség szerinti besorolás: Nem minősül veszélyes készítménynek!
Tűzveszélyesség: Nem tűzveszélyes!
Szállításra vonatkozó előírások: Nem minősül veszélyes szállítmánynak!
Címkézésra vonatkozó előírások: Veszélyszimbólum használata nem szükséges!


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.