Vliesin homlokzati bevonat

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Bármilyen alapvakolat, hőszigetelő rendszer és beton felületek fedőrétegeként alkalmazható, műgyanta bázisú, vizes diszperziós homlokzatbevonó anyag. Rendkívül erős, tartós és rugalmas bevonatot képez, mely áthidalja kisebb repedéseket is. A csapóesőt lepergeti, de száraz időben pórusai megnyílnak, jó páraáteresztő és már egy rétegben tökéletes fedést biztosít. Toscana színkártya alapján színezhető. Habarcs konzisztenciájú, szervetlen töltőanyagokat és pigmenteket is tartalmazó, gyárilag és a Toscana színkártya szerint színezett vizes diszperziós homlokzatképző anyag. Megfelelő mennyiség rendelése esetén eltérő színekben is gyártható.

Termékváltozatok:

Legalább Hvh 10 minőségű vakolattal ellátott, valamint beton felületek, előre gyártott betonelemek védő és díszítő felületképzésére alkalmas. A bevonat igen jó időjárásálló, kopásálló, hosszú élettartamú, repedésáthidaló képessége, fedőképessége kiváló. A Vliesin előnyösen alkalmazható régi homlokzatok felújítására is. A Vliesin önszabályzó mikroporozitású, vagyis száraz időben nyitott pórusú, ezáltal a felület lélegzését lehetővé teszi, csapóeső esetén viszont a felület mikropórusai záródnak, így a víz behatolását meggátolja.

 ALKALMAZÁS

A Vliesin felhasználása előtt a bevonni kívánt felületeket a felület minőségétől függően alapozni kell. Beton, vagy hibátlan vakolt felületek esetén az alapozást Fixatív:víz=1:3 arányú elegyével kell végezni (1 rész Fixatívhoz 3 rész vizet adni).

Anyagszükséglet: 0,06-0,12kg Fixatív/m2

A Fixatív felhordható ecsettel, kefével vagy szórógéppel. Ha a felületeken korábban is műanyag diszperziós festék volt és csak esztétikai okok miatt kell átfesteni, akkor az alapozó használata szükségtelen, de a régi festékbevonat alatti vakolat megfelelő minősége (tapadása, szilárdsága) ebben az esetben is követelmény.

Bevonatkészítés, anyagszükséglet

A Vliesin légszáraz alapfelületre hordható fel. A felületnek és a léghőmérsékletnek legalább +5 °C-nak kell lennie, a relatív légnedvesség 80% lehet. A festéket csak egy rétegben kell felhordani, 0,8-0,9 kg/m2 fajlagos anyagfelhasználással, mely 0,6 mm nedves rétegvastagságú bevonatnak felel meg. A felhordást korongecsettel, teddyhengerrel, valamint gépi szórással egyaránt el lehet végezni.

Egybefüggő nagy felületek esetén célszerű gépi berendezés használata. Airless berendezéssel NEM szórható! Maximális hígíthatóság a táblázatban megadott módon 3%, ez azt jelenti, hogy sűrű, nagy viszkozitású állapotban kell felhordani. A szerszámok a Vliesin megkötése előtt vízzel tisztíthatók.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.