Caparol Aquasperrgrund szigetelô-alapozó
Környezetkímélô szigetelô alapozó festék beltérre, nikotin-, víz-, korom- foltok megszüntetésére

 

Alkalmazás:
Diszperziós festék nikotin-, víz-, korom-, foltok lekötésére és szigetelésére a következő fedő rétegek előtt. Megköti az oldható és elszínező tulajdonságú foltokat. Az IsoDeck vagy Dupa Inn szigetelő festékkel és minden vizes bázisú Caparol festékkel és vakolattal lehet festeni. Az IsoDeck szigetelő festékkel kombinálva kényes, és élelmiszer-higiéniai szempontból érzékeny helyiségekben, úm. lakószobák, irodák, iskolák, éttermek, élelmiszeripari üzemek helyiségei, konyhák, pékségek, stb., is fenntartás nélkül lehet alkalmazni.

Tulajdonságok:
Vízzel hígítható, környezetkímélő, kiválóan szigetel, vízpára áteresztő, kiválóan tapad, leköti a szennyeződéseket, könnyen feldolgozható.

Kötőanyag:
Kationaktív polimergyanta.

Szín:
Fehér, nem színezhető.

Fényességi fok:
Matt

Kiszerelés:
5 liter; 12,5 liter

Tárolás:
Hűvös de fagymentes helyen, eredeti edényben, felbontatlanul 12 hónapig tárolható.

További információk:
Ez a termék nem minősül veszélyes anyagnak. Ennek ellenére kezelésekor a vegyi anyagokra vonatkozó általános higiéniai és biztonsági előírásokat be kell tartani. Gyerekektől elzárva kell tárolni.

Hulladék elhelyezés:
Veszélyes hulladék tárolóban. Ne dobjuk háztartási hulladék közé. Csatornába és szabad vizekbe nem kerülhet.

 

Rétegfelépítés:
A következő rétegektől függően egy réteg hígítatlan. Teljes kiszáradás után (24 óra) a felületek átvonhatók IsoDeck szigetelőfestékkel vagy egyéb vizes bázisú diszperziós festékkel vagy vakolattal.

Felhordás:
Ecsettel, hengerrel.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal vízzel.

Feldolgozási hőmérséklet:
Min. +16°C alap- ill. környezeti hőmérséklet. Ha ez a minimális hőmérséklet nem adott, a felületeket forró levegős szárító berendezéssel kell szárítani a megfelelő szigetelő hatás elérése érdekében.

Hígítás:
Hígítatlanul kell alkalmazni.

Anyagfelhasználás:
Rétegenként kb. 90-110 ml/m2 IsoDeck sima alapfelületen. Durva alapfelületen az anyagfelhasználás arányosan növekszik. Pontos anyagfelhasználási értékeket csak helyszíni próbafestéssel lehet meghatározni.

Száradási idő:
+20°C-on és 65% rel. páratartalom mellett a Caparol Szigetelő Alapozó 12 órán belül felületi száraz és átvonható. Alacsonyabb környezeti hőmérséklet vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő arányosan növekszik.

Figyelem:
Nem alkalmas nagyon magas páratartalmú vizes helyiségekre. A termék speciális tulajdonságainak megőrzése érdekében más termékkel keverni nem szabad. Élelmiszer feldolgozásra vagy tárolásra használt helyiségeket a használatba vétel előtt legalább 3 napig jól ki kell szellőztetni.

 

Alapfelület előkészítése:
Az alapon nem lehet elszennyeződés, leváló anyagréteg és száraz legyen. A nikotinos elszíneződéseket valamint a korom-, vízfoltokat zsíroldó háztartási tisztítószerrel mossuk le és hagyjuk kiszáradni. A kiszáradt beázási foltokat jól keféljük le. A felületi szennyeződéseket és enyvmaradványokat távolítsuk el. Az erősen szívó felületeket Caparol Mélyalapozó LF-el kezeljük.

Hatásmechanizmus:
Az alapfelületen lévő szennyező és elszínező anyagokkal reakcióba lép. Ezeket az anyagokat a festékréteg oldhatatlanul megköti, amely az alapozó réteg elszíneződését eredményezi. Ez egyben optikai ellenőrzési lehetőséget kínál.

Figyelem!
A termék speciális tulajdonságai miatt azt más termékkel keverni nem szabad. Az átlapolás nélküli felület elérése érdekében a munkát ún. “nedves a nedvesre” eljárással végezzük. Az élelmiszer tárolására, gyártására használt helyiségeket használatbavétel előtt 3 napig ki kell szellőztetni.

Műszaki tanácsadás:
Minden a gyakorlatban előforduló alapot és annak szakszerű kezelését ebben az írásban nem lehet részletezni.
Bonyolultabb eseteknél szaktanácsadóink részletes, tárgyra vonatkozó segítséggel állnak rendelkezésre.





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.