Supralux Folttakaró beltéri falfesték

 

Leírás:

Vizes diszperziós beltéri falfesték ami alkalmas korábban már vakolt és meszelt, illetve festett beltéri falfelületeken megjelenő nikotin foltok, beázás nyomok eltüntetésére. Kiváló szigetelő képessége megakadályozza a nikotin szennyeződések átütését, így alkalmazásával a dohányzásra gyakran használt helyiségek eredeti fehérsége visszanyerhető.

Felületek:

 

Beltéri igénybevételnek kitett, nikotinnal szennyezett vagy beázott falak, mennyezetek, (vakolat, beton, gipszkarton, üvegszálas tapéta) megfelelő előkészítés után.

Tulajdonságok:

Eltünteti a nikotin foltokat, beázás nyomokat
Matt, mosható bevonat
Kimagasló fedőképességű
Páraáteresztő
Könnyen felhordható
Környezetkímélő

Műszaki információk:

 

Felépítés:

Vizes diszperziós kötőanyag bázisú, kiváló minőségű pigmentet és töltőanyagokat tartalmaz

Sűrűség, g/liter:

1520-1540

Gyakorlati információk:

 

Kiszerelés:

2 liter

Tárolás:

+5 és +30ºC közötti hőmérsékleten, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az MSZ 13910 szerint.
A termék fagyveszélyes!

Minőség megőrzési idő:

Előírásszerű tárolás esetén 24 hónap

Színválaszték:

Fehér

Színezés:

Supralux Falfesték színezővel (max. 5 %)

Fényesség:

Matt

Felhordási módok:

Ecsetelés, hengerlés, levegőmentes (airless) szórás

Hígítás, eszközök tisztítása:

Csapvízzel, szükség szerint. Legfeljebb 5% vízzel hígítható! Nagyobb mértékű hígítás a takaróképességet rontja!

Kiadósság:

8-9 m2/l/réteg, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától

Száradási idő: 

20ºC-on kb. 4-6 óra után száraz

Átfesthető:

Kb. 4-6 óra után

Tűzveszélyességi fokozat:

Nem tűzveszélyes

 

Felhasználási útmutató:

Felület előkészítés: A felületnek épnek és tisztának, száraznak, olaj-, zsír- és pormentesnek kell lennie. A termék nem alkalmas zsíros, olajos jellegű szennyeződések, foltok eltűntetésére, ezeket el kell távolítani, mert lerontják a festéknek a falfelülethez való tapadását!
A pormentesítés vizes szivaccsal való áttörléssel érhető el. A laza, porózus felületeket Supralux Impregnáló mélyalapozóval szilárdítsuk meg illetve pórustömítsük. A levelesen leváló, táskásodó, repedezett régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani és a felületet ki kell javítani (habarcs, glett). Glettelést követően a felületet újból impregnálni/mélyalapozni kell.

Felhordás: A falfesték ecsettel, hengerrel vagy levegő nélküli (airless) szórással hordható fel. A mélyalapozandó vagy festendő felület, a festék és a levegő hőmérséklete +5°C felett legyen. A festéket felhasználás előtt alaposan keverjük össze. A felhordási módnak megfelelően csapvízzel hígítható. Az egyes rétegek között a hőmérséklet és a páratartalom függvényében legalább 4 óra száradási időt kell biztosítani. A még nedves állapotú festék vizes mosással eltávolítható a festéshez használt eszközökről.

Javasolt bevonatrendszerek

1. Még nem festett, új beltéri falfelületekre:

A még festetlen, meszelt vakolatot Supralux Impregnáló mélyalapozóval pórustömítjük. Szükség szerint a falat beltéri glettel simítjuk. Glettelés után Supralux Impregnáló mélyalapozóval újra alapozunk. Az így előkészített felületre 2-3 réteg Supralux Folttakaró beltéri falfestéket hordunk fel.
1. A vakolat erősítése, pórustömítése:            Supralux Impregnáló mélyalapozó
2. Glettelés + impregnálás:                              beltéri glett
Supralux Impregnáló mélyalapozó
3. Festés:                                                      2x Supralux Folttakaró beltéri falfesték

 

2. Korábban már festett, nikotinnal szennyezett  falfelületek felújító festése:
A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással el kell távolítani, a felületet foltgletteléssel ki kell javítani, azt követően Supralux Impregnáló mélyalapozóval impregnálni, majd 2 réteg Supralux Folttakaró beltéri falfestékkel átfesteni.

 

Gyártó: Akzo Nobel Coatings Rt.
3581 Tiszaújváros
TVK Ipartelep, 2092 hrsz.,  Pf.:135
Tel: 06-40-200-505

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenlegi legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!