Caparol Indeko-W - Matt

Műgyanta kötôanyagú beltéri festék, speciális gombavédelmi funkcióval. 

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Magas értékű, mosásálló festék, gombás beltéri felületek javítására, valamint gombásodásnak kitett felületeknél (sörfôzde, tejgazdaság, vágóhíd, konzervgyár stb. ) megelôzésre  alkalmazható beltéri festék. Szintén felhasználható privát lakótér higiéniájának megôrzéséhez is. 
Bizonyítvány: Indeko-W különbözô független intézetek által vizsgált termék, igény esetén a bizonyítványokat bemutatjuk. 
Kötôanyag: Műgyanta diszperzió DIN 55947 szerint. 
Fényességi fok: Matt DIN 53778 szerint. 
Szín: Fehér. Max. 5% Alpinacolor, vagy AVA-Amphibolin színezôfestékkel színezhetô.  Saját színezésnél az esetleges színárnyalati különbségek elkerülése érdekében a teljes mennyiséget egyszerre kell összekeverni. Egy színárnyalatban 100 liter feletti mennyiségi rendelés esetén gyárilag színezett kivitelben is szállítható. 
Tárolás: Hűvös, fagymentes helyen. 
Biztonsági javaslat: Indeko-W és Capatox nem kerülhet gyermekek kezébe. Szembe, vagy bôrre kerülve azonnal bô vízzel le kell mosni. Ha lenyelnék, azonnal orvosi segítségre van szükség, mert  a bélflóra tartósan sérülhet. Maradék festék nem önthetô csatornába, természetes vizekbe, földbe. 
Hulladékelhelyezés: Csekély mennyiséget beszáradni hagyni, majd a többi göngyöleggel együtt a háztartási hulladékgyűjtôn, ill. az ipari, építési területen felállított konténeren keresztül. 
Kiegészítô termék: Capatox: biocid oldat, a gombás felületek elôkezelésére. 

 ALKALMAZÁS

Elôkészítés: Gombás felületet mechanikusan eltávolítani, Capatox-al átmosni és jól megszáradni hagyni. 
Rétegfelépítés: Alap, ill. közbensô bevonat: Indeko-W 10% vízzel hígítva záró bevonat: Indeko-W 5% vízzel hígítva. 
Felhordás: Ecsettel, hengerrel.  Munkaeszközöket használat után vízzel tisztítani. 
Anyagfelhasználás: kb. 150 ml/m2 sima felületre, rétegenként. Durvább felületre értelemszerűen  több. Pontos mennyiség csak próbafelhordással állapítható meg. A bevonat vastagsága nagymértékben befolyásolja a baktericid és fungicid hatás tartósságát, ezért az Indeko-W-t mindig bôven és egyenletesen kell felhordani. A megadott értékeknél kevesebb mennyiségben nem alkalmazható. 
Alsó feldolgozási hômérséklethatár: +5C környezeti és alaphômérséklet. 
Száradási idô (+20C és 65% relatív páratartalom mellett): 4-6 óra után porszáraz és átvonható. 3 nap után átszáradt és terhelhetô. Alacsonyabb hômérséklet és magasabb páratartalom mellett a  száradási idô hosszabbodik. 
Átvonhatóság: Diszperziós és műgyanta kötôanyagú festékkel, vagy vakolattal átvonható.  Alkalmatlanok az olaj és alkidgyanta festékek, mert az Indeko-W olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek megakadályozzák a száradásukat. 
Figyelem!: Olyan helyiségekben, ahol élelmiszert tárolnak, vagy gyártanak nem alkalmazhatóak oldószeres alapozók. Kizárólag oldószermentes Acryl Hydrosol alkalmazható ilyen helyiségekben  alapozóként. Indeko-W bevonat után legalább 3 napig szellôztetni kell a helyiséget. Ha az Indeko-W kapcsolatba kerül vízben oldódó nehézfémsókkal, mint pl. : réz sók, elbarnulás léphet fel. Ilyen esetekben szaktanácsadást kell kérni. 

Alkalmas alapok: 
Az alapnak tisztának, száraznak és egyéb szennyezô anyagoktól mentesnek kell lennie. 
Vakolatok: Stabil, normál szívóképességű vakolatokat elôkészítés nélkül lehet bevonni. Porzó, málló, szívó vakolatokra alapozás Acryl-Hydrosol-al. 
Gipsz és készvakolat: Alapozás Capagrund LF-el. Mészkôlerakódást lecsiszolni, leportalanítani 
és Caparol-Mélyalapozó TB-vel alapozni. 
Gipsz építô lapok: Szívó lapokra alapozás Acryl-Hydrosol, vagy Caparol Mélyalapozó TBvel. Sűrű, sima lapokra tapadásközvetítô alapozás Capagrund LF-el. 
Gipszkarton lapok: Habarcséleket lecsiszolni. Alapozás Capagrund LF-el. Vízzel oldódó elszínezôdô 
alapanyagokat tartalmazó lapokat Caparol-Mélyalapozó TB-vel alapozni. 
Beton: Esetlegesen meglévô leválasztó anyagokat, porzó, málló részeket eltávolítani. 
Gázbeton: Alapozás Capaplex-el, 1:3 arányban vízzel hígítva. 
Vakolatlan mészhomokkô és téglafalak: Elôkészítés nélkül bevonni. 
Fa és asztalosipari termékek: Vízzel hígítható, környezetbarát Capacryl Acryl-Lack termékekkel, vagy  Capadur Holzfarbe-val bevonni. 
Hordképes bevonatok: Matt, gyengén szívó rétegeket közvetlenül bevonni. Fénylô felületeket,  lakkozott felületeket fel kell csiszolni. Alapozás Capagrund-LF-el. 
Nem hordképes bevonatok: Nem hordképes lakk-, és diszperziós festék- vagy műgyanta vakolatrétegeket el kell távolítani. Gyengén szívó, sima felületekre alapozás Capagrund LF-el. Porzó, szívó felületekre alapozás Acryl-Hydrosol-al. Nem hordképes ásványi bevonatokat mechanikusan eltávolítani és portalanítani. Alapozás Caparol-Mélyalapozó TB-vel. 
Enyves festék bevonatok: Alapig lemosni. Alapozás Caparol Mélyalapozó TB-vel. 
Bevonat nélküli farost-, relief-, vagy nyomott papírtapéták: Elôkészítés nélkül bevonni. 
Nem tapadó tapéták: Maradéktalanul eltávolítani. Enyv- és makulatúra maradványokat lemosni.  Alapozás Caparol-Mélyalapozó TB-vel. 
Bevonat nélküli üvegszál falbevonatok: Alapozás Capaver Gewebegrundierung-al. 
Nikotin-, víz-, korom-, olaj-, vagy zsírfoltos felületek: Izoláló, szigetelô alapozás Caparol Szigetelô-alapozóval. Erôsen szennyezett felületeket Dupa-inn-el bevonni. 
Kisebb hibás felületek: Megfelelô elôkészítés után Caparol-Akkordspachtel, vagy Caparol Universalspachtel-P-vel elôírás szerint kijavítani és esetlegesen lealapozni. 
Műszaki vevôszolgálat: A gyakorlatban elôforduló összes felület és annak alapozási technikája  nem részletezhetô ebben a termékismertetôben. Bonyolultabb eseteknél szaktanácsadóink részletes, az adott objektumra vonatkozó segítséggel állnak a rendelkezésre. 

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.