Héra prémium selyemfényű belső falfesték

 

Jellemzők

A Héra Prémium selyemfényű belső falfestékkel kialakított bevonat tartós, kopásálló, dörzsálló, karcálló, mosható, fertőtleníthető, és biztosítja a fal természetes szellőzését. Nagy igénybevételnek kitett lakószobák, irodák, üzlethelyiségek, iskolák, éttermek, szállodák, fal- és mennyezetfelületeinek tartós, dekoratív és esztétikus kialakítására alkalmas.

 

A HÉRA PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK felhordható vakolatra, betonra, azbesztcementre, gipszkartonra, tapétára, üvegszövet tapétára (pl. Progold, Waltex tapétára), fára stb.

Betonfelületről az esetleges formaleválasztót el kell távolítani, korábban festett falfelületekről az enyves festéket le kell kaparni. A vakolathibákat UNIKITT/PROGOLD MESTERTAPASZ-szal ki kell javítani, Gipszvakolatot FALFIX/HÉRA DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ-val kell előkezelni. A szilárd, száraz, portalan, szennyeződésektől és leváló anyagtól mentes falfelületre vihető fel alapos felkeverés után az első réteg HÉRA PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK 3-5 % vízzel hígítva. A második réteget kb. 2 óra száradási idő után hígítás nélkül lehet ráfesteni. Új felület esetén: Frissen vakolt vagy meszes falfelületeknél TÜKÖRGLETT/PROGOLD beltéri porglett használata után vagy gipszes glettelés esetén a foltosodás megakadályozására FALFIX/HÉRA DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ-t, vagy GLETTFIX/DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ-t javasolunk. Régi felület esetén: A régi laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az enyves kazeines vagy CMC tartalmú festékeket teljesen el kell távolítani. Erősen nedvszívó felületeknél vagy a felület szívóképességének kiegyenlítése érdekében FALFIX/HÉRA DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ, vagy GLETTFIX/DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ használata szükséges. Az esetleges vakolathibákat UNIKITT/PROGOLD MESTERTAPASZ-szal vagy TÜKÖRGLETT/PROGOLD beltéri porglettel ki kell javítani. Porglett vagy gipszes glettelés után és erősen szívóképes falfelület esetén a fal szívóképességét FALFIX/HÉRA DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓVAL vagy GLETTFIX/DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ beeresztővel kell kiegyenlíteni. Az így előkészített és vízzel benedvesített falfelületre kell alapos felkeverés után a HÉRA PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK-et felhordani a felület minőségétől függően 2–3 rétegben.

Hígithatóság: Szükség szerint vízzel.
Kiadósság: 9 m2/liter
Kiszerelések: 16l
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Száradási idő: 2 óra
Átfesthetőségi idő: 2 óra



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.