Inntaler selyemfényű latexfesték

 

Magas fehérségű, kitűnő fedőképességű, oldószer-, ammónia-, formaldehid-, lágyítószer- és szagmentes, selyemfényű beltéri falfesték. Bevonata mosás- és súrolás álló, lég- és páraáteresztő, a fal természetes légzését nem gátolja.

 

Száradási idő 24 óra (20 Co-on)
Átfesthetőség 6 óra (20 Co-on)
Tárolás 5 - 25oC hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban 24 hónapig
Felhordás szórással, finom hengerrel
Javasolt rétegszám 1 vagy 2 réteg
Higítás max. 10% vízzel, a felhordás módjától függően
Kiadósság 8-10 m2/l (1 rétegben, sima felületen)

 

Nagy igénybevételnek kitett felületekre (konyhák, folyosók, lépcsőházak, gyerekszobák, irodák, szállodák, éttermek, egészségügyi intézmények) új vakolatra, korábban műanyag diszperziós festékkel festett felületre, gipszkartonra, üvegszövet és nehéz tapétára alkalmazzuk.

 

 

A festendő felületeknek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, tisztának, portól, olajtól és zsírtól mentesnek kell lennie. A táskásodó, leváló régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani és a falfelületet gletteléssel ki kell javítani. A még festetlen mész-, mészcement vakolatot fa simítóval dörzsöljük át, portalanítsuk, majd INNTALER diszperziós mélyalapozóval alapozzuk. Más erősen szívó, porózus felületen - pl. gipszkartonon, glettelt felületen - a szívóképesség kiegyenlítésére, csökkentésére szintén alkalmazzunk Inntaler diszperziós mélyalapozót. Korábban diszperziós festékkel festett felületeknél, ha a bevonat ép, nem szükséges alapozni. Felhordás előtt a festéket alaposan fel kell keverni. A megfelelően előkészített falfelületre egy vagy két rétegben hordjuk fel a festéket szórással, vagy finom hengerrel (bárányszőr, velúr). Az első rétegnél max. 10% vízzel, a második rétegnél max. 5%-kal lehet a festéket hígítani a felhordás módjától függően. A két réteg között a helyiség és a falfelület hőmérsékletétől függően 5-6 óra száradási időt biztosítsunk. Sima, glettelt felületre egy réteg is elegendő lehet, azonban ekkor hígítás nélkül szükséges felfesteni finom hengerrel jól eldolgozva. Tapéta festhetőségét próbafestéssel kell meghatározni. A tapéta felülete tiszta, por és ragasztóanyag maradékától mentes legyen. Két réteg felhordása szükséges, először kb. 5% vízzel hígítva, másodszor hígítás nélkül. A két réteg festése között legalább 6 óra száradási időt biztosítsunk. A felhasználandó festék mennyisége nagymértékben függ a felület egyenetlenségétől, struktúrájától. Üvegszövet tapéta esetén finom struktúránál 110-130g, közepes struktúránál 130-150g, durva struktúránál 150-160g az anyagszükséglet rétegenként 1m2 felületre számítva. A festést +5 Co feletti hőmérsékleten kell végezni, beleértve a fal és a levegő hőmérsékletét. Festés után az eszközök bő vízzel azonnal elmoshatók.

 

műanyag diszperzió, pigment, kálcium-karbonát, talkum, víz, festékadditív

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést.

 

E Nem tűzveszélyes.

 




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.