CapaTrend beltéri falfesték

Mosásálló, gazdaságos beltéri falfesték

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A CapaTrend beltéri falfesték kiválóan alkalmas fűrészporos és nyomott tapéta, üvegszálas falbevonat, falazat, vakolat és beton, gipszkarton lap és álmennyezet lap, régi diszperziós
festék és műgyanta bázisú vakolat alapfelületek új és felújító, tisztasági festésére.

Kötőanyag: Műanyag-diszperzió
Kiszerelés: 15 literes műanyag vödör.
Szín: A CapaTrend beltéri falfesték pasztell árnyalatokban AVA és CaparolColor színezőfestékekkel színezhető.
Tárolás: Hűvös, de fagymentes helyen. A megkezdett edényt jól visszazárva kell tartani.
Biztonsági előírások: S 2: Gyermekek kezébe nem kerülhet. S 26: Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. S 29: Csatornába engedni nem szabad.
S 42: Füst-/ permetképződés esetén megfelelő légzésvédőt kell viselni (típusát a gyártó adja meg).
A termék VOC tartalmának EU határértéke (Kat. A/a): 75 g/l (2007) / 30 g/ l (2010). Ez a termék max. 1 g/l VOC-t tartalmaz.
Hulladékelhelyezés: Kizárólag maradéktalanul kiürített edényt szabad újrafeldolgozásra leadni. A maradék festéket beszáradva a háztartási hulladékgyűjtőn keresztül lehet megsemmisíteni.


 ALKALMAZÁS

Az alapfelületnek száraznak, tisztának és porló, málló anyagoktól mentesnek kell lennie. Mivel beltérben még gyakran találunk régi enyves festék bevonatokat, ügyeljünk a következőkre: A régi enyves festékek vízzel érintkezve elszíneződnek. Az ilyen bevonatokat víz és kefe segítségével alaposan le kell mosni és festés előtt száradni hagyni.
Munkaeszközök: Ecsettel, hengerrel, vagy szórógéppel lehet feldolgozni Kontrasztos alapfelületek esetében szükséges lehet egy előzetes réteg felhordása, ebben az esetben max. 10% vízzel (1500 ml) hígítandó. Erősen szívó alapfelületek esetében az alapfelülettől függő mélyalapozás szükséges. (pl. Caparol Mélyalapozó LF.) Először a lapos- vagy radiátorecsettel a sarkokat, éleket és egyéb, nehezen hozzáférhető helyeket fessük. A festőhengert a munka megkezdése előtt enyhén meg kell nedvesíteni. Ezt követően a festékkel átitatott hengerrel, enyhe nyomással
fessünk egyirányban 2 – 3 hengerszélességben, majd keresztirányú hengerezéssel oszlassuk el egyenletesen a festéket. Az egybefüggő felületeket szünet nélkül, egyszerre fessük. Így a falak és a mennyezet felülete egyenletes lesz.

Hígítás: Tiszta vízzel max. 10%-ban

Felhasználás: Kb. 180 ml/m2 rétegenként, sima alapfelületre. Durva felületekre megfelelően több. A pontos mennyiség csak próbafestéssel állapítható meg.
Figyelem! A CapaTrend egy matt beltéri falfesték, amely cseppmentes sűrűségre beállítva kerül forgalomba. Ennek ellenére ajánlatos a padlót és a bútorokat fóliával letakarni. Ha ennek
ellenére lecsöppenne, nedves szivaccsal azonnal le kell törölni. Ilyen esetben max. 5% (750 ml) víz adagolásával lehet hígítani.).

Termékleírás
Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel. Feldolgozási hőmérséklet: A CapaTrend beltéri falfestéket + 5°C alatt nem szabad felhordani!

Száradási idő: 20oC-on és 65% relatív nedvességtartalom mellett 4-6 óra múlva porszáraz és újra átfesthető. Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a száradási idő
meghosszabbodik. Az alapfelületnek szennyeződésektől, tapadást gátló anyagoktól mentesnek, valamint száraznak kell lennie. Ásványi vakolatok: A hordképes, normál nedvszívó felületeket előkezelés nélkül lehet bevonni. Erősen porózus, homokosodó, erősen szívó vakolatokat Caparol Mélyalapozó LF alapozóval kell előkezelni. A kifényesedett felületű gipszvakolatokat meg kell csiszolni, portalanítani, majd oldószertartalmú mélyalapozóval alapozni.
Gipszkarton felületek: A felületi egyenetlenségeket csiszoljuk le, alapozás Caparol Mélyalapozó LF alapozóval.
Beton: A felületen még esetleg meglévő elválasztó anyagokat zsíroldó háztartási tisztítószerrel, a lisztesedést okozó elemeket pedig kefével távolítsuk el.
Mészhomokkő és tégla felületek: előkezelés nélkül bevonhatóak.

Hordképes régi bevonatok és műgyanta vakolatok, bevonatok: Matt, gyengén szívó alapfelületek közvetlenül, előkezelés nélkül bevonhatóak, fénylő régi bevonatokat kissé érdesítsük fel, majd dolgozzuk át selyemfényű vagy magasfényű Caparol Latex-al.

Nem hordképes bevonatok: Nem hordképes régi felületeket, és műgyanta vakolatokat, bevonatokat mechanikusan dörzsöljük, kaparjuk, keféljük vagy csiszoljuk le, majd alaposan portalanítsuk. Enyves festék bevonatok: Alaposan lemosni, és a nem hordképes festékréteget eltávolítani, alapozás ecsettel felvitt Caparol Mélyalapozó LF alapozóval. Festetlen fűrészporos, dombornyomásos tapéták papírból előkezelés nélkül bevonhatóak.
Műszaki tanácsadás: A gyakorlatban előforduló valamenynyi alapfelületeket és azok festési technikáit ez az ismertető nem tárgyalhatja. Amennyiben olyan alapfelületekkel találkozik, amelyek ebben a műszaki ismertetőben nem találhatók meg, forduljon szaktanácsadóinkhoz, akik részletes, és az adott felületre vonatkozó tanácsokkal szolgálni.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.