Caparol Deckweiß

Jól fedô, matt, átfesthetô beltéri diszperziós falfesték 

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Szokványos igénybevételű beltéri fal- és mennyezeti felületekre. A kiváló fedôképessége és a könnyű feldolgozhatósága miatt különösen alkalmas nagy felületek gazdaságos festésére. 
Kötôanyag: Akrilát diszperzió. 
Felületi fényesség: Matt 
Szín: Fehér. 
Tárolás: Hűvös, de fagymentes helyen. Eredeti, felbontatlan edényben 12 hónapig eltartható. 
Kiegészítô információk: A termék nem veszélyes vegyszer. Ennek ellenére a feldolgozáskor a  vegyi anyagokra általánosan érvényes biztonsági és higiéniai elôírásokat be kell tartani. Gyermekektôl elzárt helyen kell tárolni. 
Hulladék elhelyezés: Veszélyes hulladék tárolóban. Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt elhelyezni. Csatornarendszerbe, nyílt vizekbe nem kerülhet. 
Kiszerelés: 16 liter 

 ALKALMAZÁS

Rétegfelépítés: Alapozás: max. 20 %-ban vízzel hígított Caparol Deckweiß. 
Fedô réteg: max. 10 %-ban vízzel hígított Caparol deckweiß 
Felhordás: A felhordást ecsettel, hengerrel vagy szórógéppel kell végezni. 
Airless-szórás esetén: Szórási kúpszög: 50°, Fúvóka átmérô: 0,021, Nyomás: 150 bar 
Felhordási hômérséklethatár: Az alapfelület és a légtér egyaránt min. +5°C legyen. 
Színezés: Pasztell árnyalatokban Alpinacolor Színezôfestékkel 
Hígítás: Tiszta vízzel, max. 20 %-ban. 
Anyagfelhasználás: Sima alapfelületenalapozó ill. fedô rétegenként kb. 300 g/m2. Durva felületeken értelemszerűen több. A pontos felhasználást próbafestéssel kell meghatározni. 
Száradási idôk (+20°C hômérsékleten és 65% relatív páratartalom esetén): a bevonat 4-6 óra múlva porszáraz és átvonható. Alacsonyabb hômérséklet és magasabb páratartalom esetén a fenti  száradási idôk hosszabbak. 
Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal tiszta vízzel. 
Figyelmeztetés: A termék speciális tulajdonságainak megtartása érdekében azt más termékkel  keverni nem szabad. A foltosodás elkerülése érdekében a bevonatot egy ütemben nedves a  nedvesre módszerrel kell felhordani. 

Alkalmas alapok: 
Az alapfelületeknek szennyezôdésektôl, tapadásrontó anyagoktól mentesnek és száraznak kell lenniük. Figyelembe kell venni a VOB C fejezet 3.1. 1. pontját. 
Mészhabarcs- és javított mészhabarcs vakolatok: A tartós, közepesen szívó felületeket elôkezelés nélkül lehet bevonni. Erôsen porózus, mállékony és erôsen szívó vakolatokat Caparol  Mélyalapozó LF alapozóval kell elôkezelni. 
Gipszes és készvakolatok: Egy alapozó réteg Caparol Emulziós Alapozóval. A kifényesedett felületű gipszvakolatokat elôzôleg meg kell csiszolni és portalanítani. 
Gipsz lapok: Az erôsen szívó felületeket egy Caparol Emulziós alapozó réteggel elôkezelni. 
Faszerkezetek: A vízzel hígítható, környezetkímélô Capacryl akril lakkokkal kell festeni. 
Nem hordképes bevonatok: A nem hordképes lakk-, diszperziós vagy műgyanta vakolat bevonatokat  valamint ásványi eredetű festékeket maradéktalanul el kell távolítani. 
Enyves festék bevonatok: Alaposan lemosni. Alapozás Caparol Emulziós Alapozóval. 
Levált tapéták: Maradéktalanul leszedni. A ragasztó- és makulatúra maradványokat le kell mosni. 
Penészes, gombás felületek: A penészes bevonatot el kell távolítani és a felületet 1:3 arányban vízzel kevert Capatox gombamentesítôvel alapozni. Kiszáradás után a felületet Indeko W penészgátló festékkel kell festeni. (A penészedés okát fel kell tárni és meg kell szüntetni) 
Nikotin-, víz-, korom-, olaj- és zsírfoltok: Egy szigetelô alapozó réteg Caparol Szigetelô Alapozóval.  Erôsen szennyezett felületeket IsoDeck szigetelô festékkel kell bevonni. 
Műszaki tanácsadás: Ez a Műszaki Ismertetô nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban  elôforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai elôkészítésével. Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét. 

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.